comScore

Milli Takım Uluslar Ligi'nde küme düştü! Şimdi ne olacak?

17 Kasım 2018, Cumartesi 21:46
Milli Takım Uluslar Ligi'nde küme düştü! Şimdi ne olacak?

Milli Takım ilk kez düzenlenen Uluslar Ligi organizasyonunda yer aldığı B Ligi'nin 2. Grubunda küme düştü. Peki şimdi ne olacak?

FutbolArena - Milli Takım, ilk kez düzenlenen UEFA Uluslar Ligi'nde yer aldığı B Ligi'nden küme düştü. B Ligi'nin 2. Grubunda yer alan Milli Takım 4 maçta sadece bir galibiyet ile sonuncu oldu ve küme düştü.


Milli Takım Uluslar Ligi'nde kaçıncı?


Milli Takım, son Dünya Kupası'nda çeyrek final oynamış iki güçlü ülke ile UEFA Uluslar Ligi'nde karşı karşıya gelmişti.

Rusya'ya her iki maçta da yenilen Milli Takım, İsveç ile oynadığı maçlarda ise deplasmanda 3-2'lik bir galibiyet almıştı ancak kendi sahamızda İsveç'e yenilince sadece 3 puanda kaldık ve üç puanlı grupta sonuncu olarak C Ligi'ne düştü. 


Uluslar Ligi'nde C Ligi takımları


Milli Takım bundan sonraki Uluslar Ligi'ne C Ligi'nden katılacak. C Ligi'nde şu anda İsrail, İskoçya, Arnavutluk, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, Estonya, Norveç, Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Slovenya, Sırbistan, Karadağ, Romanya ve Litvanya gibi takımlar bulunuyor. Bu takımlardan bazıları gelecek dönemde B Ligi'nde mücadele edecek. B Ligi'nden de Türkiye gibi C Ligi'ne düşen takımlar olacak.
 

Uluslar Ligi nedir? UEFA Uluslar Ligi statüsü


Uluslar Ligi ile UEFA EURO müsabakalarının değişimli olarak her iki yılda bir oynanması karara bağlandı. İlk Uluslar Ligi, 2018-2022 döneminde oynanacak. Uluslar Ligi statüsüne göre UEFA'ya üye 54 ülke öncelikle dört küme oluşturacak. Birinci kümede 12, ikinci kümede 12, üçüncü kümede 14, dördüncü kümede 16 ülkenin millî takımları yer alacak. Bu düzenlemedeki düşme ve çıkma heyecanının millî maçlara olan ilgiyi artırması öngörülüyor.
Ülkeler sadece gruplarındaki diğer ülkelerle içeride ve dışarıda olmak üzere ikişer kez karşılaşacak ve 6 oyun günü sonrasında her kümede dört grupta da maçlar tamamlanacak.Gruplarda sonuncu olan ülkeler bir alt kümeye düşecek. Grubu lider tamamlayan takımlar ise bir üst kümeye yükselecek. A Grubu'nda yer alan 4 grubun liderleri arsında oynanacak dörtlü final sonucunda da Uluslar Ligi şampiyonu belirlenecek. 

Son dakika Milli Takım Haberleri için FutbolArena'yı takip edebilirsiniz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!