comScore

Brezilya panteri Guilermo Ochoa kimdir?

18 Haziran 2014, Çarşamba 00:59

 

FutbolArena - Brezilya maçındaki performansıyla dünyanın gündemine oturan Francisco Guillerme Ochoa aslında futbol severler için bilindik bir isim. Gençlik zamanlarında menajerlik oyunlarında geleceğin en iyi kalecilerinden biri olarak gösterilen Ochoa başarısını gerçek hayata da taşıdı.

Meksika'da çok sevilen Ochoa, 2010 Dünya Kupası kadrosunda da yer almış, yedekte beklemesi büyük tepki çekmişti. Elemelerde ona forma vermeyen teknik Direktör Chepo da kamuoyu baskısı nedeniyle işinden oldu.
29 yaşındaki Ochoa 2011 yılına kadar ülkesinde forma giyen Ochoa'nın Avrupa'nın büyük takımlarından birine transfer olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. 2011 - 2012 sezonunun başında Fransa'nın Ajaccio ekibine imza atarak herkesi şaşırttı. Fakat başarılı kaleci burada da kendini gösterdi ve son 3 sezonda Avrupa'nın 5 büyük liginde en çok kurtarış yapan kaleci oldu.

Bu sezon Ajaccio ile sözleşmesi sona eren Ochoa'nın şu an bonservisi elinde bulunuyor. Dünya Kupası'ndan sonra çok sayıda kulübün ilgisini çekeceği tartışmasız. Zaman zaman Liverpool ve Inter ile adı anılan Ochoa ile ilgili Türk basınında Galatasaray ve Bursaspor'un da ilgilendiğine dair haberler çıkmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!