comScore

Medipol Başakşehir Medipol Başakşehir

Başakşehir transferlere ne kadar harcadı?

19 Mart 2019, Salı 12:56
Başakşehir transferlere ne kadar harcadı?

Süper Lig'in zirvesinde yer alan Başakşehir'in son yıllarda transferlere harcadığı paralarla, elde ettiği gelirleri inceledik.

FutbolArena Detay - Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta sonunda en yakın rakibi Galatasaray'ın 6 puan önünde lider durumda bulunan Medipol Başakşehir'in son yılllardaki transfer harcalamalarını inceledik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da örnek kulüp olarak gösterdiği ve, "İyi bir yönetim kadrosu var. Abdullah hoca gibi iyi bir hocayla. Milyonlarca dolarla takımlar kuruluyor. netice yok. Çok daha cüzzi rakamlarla kurulan Başakşehir, maliyet yüzdesi düşük olmasına rağmen şampiyonluk yarışında yoluna devam ediyor. Tesisler noktasında iyi bir konumdalar" dediği Başakşehir'in transferlerini inceledik. 
 

Başakşehir'in son 5 sezonda transfer harcamaları


Süper Lig'e 2014-2015 sezonunda yükselen ve son 4 sezonda başarılı performans grafiğini bu sezond zirveye kadar taşıyan Başakşehir, transferlerde dikkat çeken bir performans sergiledi. Son 5 sezonda gelir-gider karşılaştırıldığında 529 bin euro artıda olan Başakşehir, bu süreçte en fazla bonservis bedelin Cengiz Ünder için ödedi ve aynı şekilde en fazla bonservis gelirini de milli futbolcuyu Roma'ya satarak elde etti. 
DEMBA BA, ARDA, ADEBAYOR GİBİ YILDIZLARA BONSERVİS ÖDENMEDİ

Başakşehir'in özellikle son 2 sezonda gerçekleştirdiği transferler arasında dikkat çeken Arda Turan, Demba Ba ve Adebayor gibi isimlere bonservis bedeli ödememesi de dikkat çekti. Başakşehir'in bu futbolculara ödediği yıllık ücretle ilgiliyse kulüpten resmi açıklama yapılmadı.

BAŞAKŞEHİR'İN SEZONLAR BAZINDA TRANSFER GELİR GİDERLERİ

2018-19: -1 milyon euro
2017-18: 12.3 milyon euro
2016-17: -8.9 milyon euro
2015-16: 270 bin euro
2014-15: -2.1 milyon euro
Son 5 sezon toplam: 529 bin euro

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

"Başakşehir'i kurduğum gibi proje takımı var. O proje takımı da çocukluğumda oynadığım takım. O da Başakşehir'in altyapısını oluşturuyor. Esenler Erok takımı. İki kulüp de başarılı gidiyor. Başakşehir bu sene şampiyon olursa bir Bursaspor gibi şampiyonluk yakalarsa bu da bir devrimdir. İlla milyonların izlediği takımlar değil, demek ki binlerin de takımlar da şampiyon olabiliyormuş demektir. 

İyi bir yönetim kadrosu var. Abdullah hoca gibi iyi bir hocayla. Milyonlarca dolarla takımlar kuruluyor. netice yok. Çok daha cüzzi rakamlarla kurulan Başakşehir, maliyet yüzdesi düşük olmasına rağmen şampiyonluk yarışında yoluna devam ediyor. Tesisler noktasında iyi bir konumdalar."

Son dakika Başakşehir Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!