comScore
1 / 21

Premier Lig takımları hangi taktikle oynuyor?

FutbolArena - Premier Lig’de hangi takım, hangi taktiği kullanıyor. ESPN yazarı Michael Cox, ilgi çekici bir konuyu ele aldı.

2 / 21

MANCHESTER CİTY - PEP GUARDİOLA

<h2>MANCHESTER CİTY - PEP GUARDİOLA</h2>
PASİF VE TOPA HAKİMİYET: Cox’a göre Guardiola’nın topa sahip olmaya dayalı oyunu devam ediyor. Ancak Mahrez’in transferi sonrasında kanatlarda bu konuda bir soru işareti doğdu.

(Listeyi puan durumuna göre yaptık)
3 / 21

CHELSEA - MAURİZİO SARRİ

<h2>CHELSEA - MAURİZİO SARRİ</h2>
SARRİ FUTBOLU: Cox’a göre yeni teknik adamlar, gittikleri kulüplere, eski takımlarındaki taktik anlayışları uydurarak başarılı olmaya çalışırlar. Buna karşın Sarri bunu yapmadı ve Chelsea’ye daha uygun bir anlayış benimsedi. Sarri’nin Kante’yi box to box kullanmasına vurgu yapan Cox, yine de iyileştirilmesi gereken noktalar olduğunu yazdı.
4 / 21

LİVERPOOL - JÜRGEN KLOPP

<h2>LİVERPOOL - JÜRGEN KLOPP</h2>
KONTRA PRES VE KONTRA ATAK: Klopp Almanya’daki sistemini İngiltere’de de başarı ile uyguluyor. Firmino, Salah ve Mane üçlüsü ile rakipleri karşısında ciddi bir kontra atak tehdidi oluşturan Liverpool, enerjik orta saha oyuncuları ile de büyük bir pres gücüne sahip.
5 / 21

ARSENAL - UNAİ EMERY

<h2>ARSENAL - UNAİ EMERY</h2>
GERİDEN PAS VE ÖNDE BASKI: Unai Emery’nin gelişi ile birlikte, Arsenal geriden paslarla çıkıp, önde baskı yapmaya başladı. Emery’nin savunma hattını ileride tutmadaki ısrarı, şu anki merkez savunma oyuncuları ile uyumlu oynanmıyor. Ayrıca hücum dörtlüsünün formatı ile ilgili sorular da var.
6 / 21

TOTTENHAM - MAURİCİO POCHETTİNO

<h2>TOTTENHAM - MAURİCİO POCHETTİNO</h2>
PRES VE ORTA SAHADAN KOŞUCULARLA ATAK: Pochettino’nun pres anlayışı geçen sezonlarda büyük bir fark yaratmıştı. Önde yapılan prese orta sahanın merkezinden yapılan koşularla goller bulunuyordu. Ancak bu sezon Kane’in isteneni verememesi ile yanına Moura girdi. Taktik olarak geçen sezonlardan daha az tutarlı görünüyorlar.
7 / 21

BOURNEMOUTH - EDDİE HOWE

<h2>BOURNEMOUTH - EDDİE HOWE</h2>
TOPA SAHİP OLMA OYUNU: Bornemouth’u 4. Lig’ten alıp Premier Lig’e tanışan genç menajer Howe topa sahip olma oyunu oynatıyor. Geçen sezonki 4-4-2’sini bu sezon 3-4-3’e çeviren Howe, topa sahip olmaya çalışan anlayışı ile fark yaratırken zaman zaman kontra atak yapan takımlara karşı zorlanıyorlar.
8 / 21

WOLVERHAMPTON WOLVES: NUNO ESPİRİTO

<h2>WOLVERHAMPTON WOLVES: NUNO ESPİRİTO</h2>
ÜÇLÜ VE BEŞLİ SAVUNMA: Premier Lig’in yeni ekibi Wolverhampton Wanderers’ı Portekizli teknik adam Nuno Espirito Santo çalıştırıyor. Portekizli hoca Wolves’ta Portekizli futbolcuları transfer etti ve kendi sistemine uygun bir takım ortaya çıkardı. Savunmada bazen üçlü, bazen de beşli oynayan Wolves, Michael Cox’a göre orta sahadaki kalite ve kanat oyuncularının enerjisi ile uyumlu bir sisteme sahip. 
9 / 21

MANCHESTER UNİTED - JOSE MOURİNHO

<h2>MANCHESTER UNİTED - JOSE MOURİNHO</h2>
PASİF SAVUNMA, DİREKT HÜCUM: Mourinho’nun Manchester United’taki üçüncü sezonunda geçmişten gelen sorunlar devam ediyor. Pogba’nın rolü hala belirlenebilmiş değil ve Alexis Sanchez de diğer hücum arkadaşlarından destek alamayıp çok yalnız kalıyor. Bu sorunların nasıl çözüleceği belirsizliğini koruyor.
10 / 21

WATFORD - JAVİ GARCİA

<h2>WATFORD - JAVİ GARCİA</h2>
ATLETİCO MADRİD TARZI 4-4-2: Watford, Premier Lig’de ilk 8 haftada 13 puan topladı ve 9. sırada yer aldı. Küme düşme hattında olması beklenen bir takım için iyi bir başlangıca imza atan Watford 4-4-2 oynarken, orta sahadaki 4’lünün kanatları merkeze girerek, beklerin önünü açıyor. Ayrıca uyumlu bir forvet ikilisine sahipler. 
11 / 21

LEİCESTER CİTY - CLAUDE PUEL

<h2>LEİCESTER CİTY - CLAUDE PUEL</h2>
BAZEN TOPA SAHİP OLMA, BAZEN KONTRA ATAK: Leicester City, 2015-2016 sezonunda kazandığı şampiyonluğa benzer bir şekilde Kelechi Iheanacho ve Vardy ile bazen kontra atak futboluna devam ediyor. Ancak James Maddison’un orta sahadaki ağırlığı, Mahrez’in de takımdan ayrılmasıyla birlikte, Leicester’ı kontra ataktan çok topa sahip olma oyununa yaklaştırdı.
12 / 21

EVERTON - MARCO SİLVA

<h2>EVERTON - MARCO SİLVA</h2>
ORTA SAHA KOŞUCULARI: Everton’da Silva’nın oyun odaklı mı yoksa sonuç odaklı mı bir teknik adam olduğu belirsizliğini korurken, sakatlık problemleri Cenk Tosun’un skor üretememesi ve hücumdaki hareketsizlik en büyük sorunlar. Öte yandan Theo Walcott, Gylfi Sigurdsson ve Richarlison mükemmel bir üçlü olarak görülüyor. Allardyce’a göre daha proaktif bir futbol oynuyorlar.
13 / 21

BURNLEY - SEAN DYCHE

<h2>BURNLEY - SEAN DYCHE</h2>
DERİNDE SAVUNMA: Sean Dyche’ın şablonu şu an tanıdık. Burnley savunmayı geride kuruyor ve dar alanda savunma yapıyor. Bu yaklaşım geçtiğimiz sezon son derece başarılı oldu ve ligi yedinci sırada bitirerek Avrupa Ligi bileti aldılar.
14 / 21

BRİGHTON - CHRİS HUGHTON

<h2>BRİGHTON - 	CHRİS HUGHTON</h2>
DERİN SAVUNMA, DİREKT HÜCUM: Chris Hughton, topa sahip olmakla ilgilenmeyen bir teknik adam. Bu yüzden Premier Lig’de topa en az sahip olan takımlardan biri Brighton. İki 4’lü hat çizerek takımını oynatıyor. Bazen 4-4-1-1 bazen de 4-1-4-1 anlayışına sahip oluyor.
15 / 21

CRYSTAL PALACE - ROY HODGSON

<h2>CRYSTAL PALACE - ROY HODGSON</h2>
DERİN SAVUNMA VE KONTRA ATAK: Kariyeri boyunca Hodgson derinde savunma yapıp, hızlı kanat oyuncularını kullanarak hücuma çıkmayı denemiştir. Bu yaklaşım, Tony Pulis, Sam Allardyce ve Pardew tarafından da kullanılmıştır. Bu sezon genel olarak bitiricilik sorunu yaşıyorlar.
16 / 21

WEST HAM - MANUEL PELLEGRİNİ

<h2>WEST HAM - MANUEL PELLEGRİNİ</h2>
DENEME YANILMA: Sezona yeni teknik direktörleri Pellegrini ile başlayan West Ham art arda mağlubiyetlerle şok yaşadı. Bu sırada çok sayıda diziliş değiştiren Pellegrini 4-2-3-1, 4-4-2 ve 4-4-1-1 denemelerine rağmen, 4-1-4-1 dizilişi ile Everton karşısında kazandı. Son dönemde toparlansalar da durumları hala kötü. Kendilerine bir kimlik arıyorlar.
17 / 21

SOUTHAMPTON - MARK HUGHES

<h2>SOUTHAMPTON - MARK HUGHES</h2>
GENİŞ TOPA SAHİP OLMA OYUNU: Mark Hughes, kendine has bir teknik direktör ve derinde bir hat ile etkili bir oyun oynatmayı başardı ancak geçen sezon Stoke City’de bu oyunu geliştirmesi beklenirken küme düşmüştü. Southampton’da, taraftarların Claude Puel ve Mauricio Pellegrino’dan doğan hayal kırıklığını gidermeye çalışacak.
18 / 21

FULHAM: SLAVİSA JOKANOVİC

<h2>FULHAM: SLAVİSA JOKANOVİC</h2>
SABIRLI PAS FUTBOLU: Slavisa Jokanovic, Fulham’ı geçen sezon Premier Lig’e çıkaran teknik adam olmuştu. Pozitif oyun anlayışını Premier Lig’de de sürdürüyor ancak Premier Lig’de oynanan futbol çok daha zorlu.
19 / 21

HUDDERSFİELD TOWN: DAVİD WAGNER

<h2>HUDDERSFİELD TOWN: DAVİD WAGNER</h2>
PRES VE SANTRFOR ÜZERİNDEN OYUN: Wagner, Almanların son dönemdeki klasik anlayışı karşı presi uygulamaya çalışıyor. Buna karşın açık oyunda bir planları olduğu görülmüyor.
20 / 21

CARDİFF CİTY - NEİL WARNOCK

<h2>CARDİFF CİTY - NEİL WARNOCK</h2>
ESKİ TİP UZUN TOP: Cardiff, Neil Warnock’un uzun top futbolu ve sette hakimiyete olan bağlılığının bir yansıması olarak geçen sezon Premier Lig’e yükselmeyi başardı ancak bu futbol Premier Lig’de yeterli olmadı. Premier Lig’in yeni Stoke City’si olmaya adaylar. Warnock değişmeden bu oyun yapılarını değiştirmeleri de hayal olur.
21 / 21

NEWCASTLE UNİTED - RAFA BENİTEZ

<h2>NEWCASTLE UNİTED - RAFA BENİTEZ</h2>
SAYISAL SAVUNMA: Newcastle sezona kötü başladı. Gol atmakta zorlanıyorlar. Hücum ve savunma dengesi oturtulmuş değil. Kalabalık savunma yapıyorlar ama hücumda eksik kalıyorlar.