comScore

Manchester City Manchester City

Leicester City rüyası gerçek mi oluyor? - Premier Lig Haberleri

06 Şubat 2016, Cumartesi 21:40
Leicester City rüyası gerçek mi oluyor? - Premier Lig Haberleri

İngiltere Premier Lig'de deplasmanda Manchester City'yi de mağlup eden Leicester City adım adım şampiyonluğa mu yürüyor?

FutbolArena Analiz - Premier Lig'in 25. haftasının açılış maçı aynı zamanda haftanın da en önemli maçıydı. Şampiyonluk yarışında ilk 2 sırayı paylaşan ekiplerden haftaya 2. sırada giren Manchester City kendi sahasında zirvedeki Leicester City ekibini konuk etti.
 

Leicester City maça golle başladı
 

Maçın henüz 3. dakikasında Riyad Mahrez'in kullandığı köşe vuruşunda Leicester City'nin Almanyalı dev stoperi Robert Huth'un vuruşu Manchester City'nin Arjantinli stoperi Martin Demichelis'e de çarparak ağlarla buluştu.
 
Bu gol sonrası ilk yarının tamamında Manchester City baskısı ve hücumlarına şahit olduk. Manchester City'nin teknik oyuncularının ince paslaşmalarına rağmen takım halinde topun arkasına geçen Leicester City savunması hata yapmadı. Hatta çok da iyi başardıkları hızlı hücumlarda Manchester City'nin bulamadığı pozisyonları bile buldular.
 

Leicester City 2. yarıya da golle başladı!

 

İlk yarısı 1-0 Leicester City'nin üstünlüğü ile sona eren maçın 2. yarısı da tıpkı ilk yarıdaki gibi 3. dakikada bir gole sahne oldu. Dakikalar 48'i gösterirken Leicester City orta sahasında dalga kıran görevi gören N'Golo Kante'nin pasında Riyad Mahrez mükemmel işlere imza attı ve pek kullanmadığı sağ ayağıyla topu rakip filelere bıraktı.
 
Manchester City adına maça havlu atmalarına sebep olan gol ise 60. dakikada bir kez daha Robert Huth tarafından atılırken, Sergio Agüero'nun 87. dakikada ofsayt pozisyonundayken attığı gol yalnızca Arjantinli süper starın gol krallığı yarışındaki istatistiğine fayda sağladı.
 
Leicester City'nin 3000 taraftar desteğiyle gittiği deplasmanda kazandığı 3-1'lik bu galibiyet sonrası Manchester City 47 puanda kalırken, Claudio Ranieri ve talebeleri puanını 53'e çıkararak zirvedeki yerini korudu.
Bu maçın ardından 17:00'de başlayan maçta Tottenham Hotspur kendi sahasında Watford'ı 1-0'lık sonuçla geçince, Premier Lig'de cumartesi mesaisi sonucu Leicester City 53 puanla zirvede, Tottenham Hotspur ise 48 puanla 2. sırada yer aldı.
 

Maça dair entersan istatistikler

 

* Robert Huth'ün Premier Lig kariyerinde 2. kez 2 gol attığı bir maç oldu.
 
* Maçı 1 gol, 1 gol pasıyla bitiren Riyad Mahrez bu sezon Premier Lig'de ilk double-double yapan oyuncu oldu. ( 14 gol, 10 gol pası )
 
* Manchester City bu sezon Premier Lig'de ilk 6'da yer alan rakipler karşısında hiç galibiyet alamadı.
 
* Leicester City, deplasmanda oynadığı son 16 Premier Lig maçında yalnızca 1 mağlubiyet aldı.
 
* Leicester City geçtiğimiz sezon bu fikstürde Manchester City deplasmanına Premier Lig sonuncusu olarak girmişken, bu kez lider olarak gelip, lider olarak döndü.
 

Şimdi ne olacak?

 

Öncelikle yarın yani pazar günü 45 puandaki Arsenal'ın Bournemouth deplasmanında maçı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Ardından önümüzdeki hafta sonu pazar günü Leicester City bu kez Arsenal deplasmanına konuk olacak. Saat 14:00'de oynanacak olan bu maçın ardından 18:15'te ise Manchester City ile Tottenham Hotspur karşılaşacak. Yani Premier Lig'de şampiyonluk yarışı için önümüzdeki hafta en keskin viraj gibi gözüküyor.
 
Sizlere son olarak Leicester City'nin şampiyonluk yarışına dair bu ayakta alkışlanması gereken macerasını analiz ettiğimiz yazımızı bir kez daha hatırlatmak isteriz;

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!