Lucescu'nun Milli takıma teknik direktör oluşu
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in görevden alınmasının ardından Şenol Güneş'e teklif götüren Futbol Federasyonu olumsuz yanıt alınca göreve Mircea Lucescu'yu getirdi. Ülke basınına konuşan ve Türkiye'yi özlediğini söyleyen Lucescu, A Milli Takımdan sonra başka bir kulübü çalıştırmayacağını açıkladı.
Lucescu yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi özledim. Burada çok güzel günler geçirdim. Şimdi yeniden o günler günleri geçirmeyi istiyorum. A Milli takımdan sonra ise başka bir kulübü çalıştırmayı düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.
ARDA TURAN'I GÖRMEYE GİDECEĞİM
Lucescu bunun yanı sıra "Hakan Çalhanoğlu Türk futbolunun önemli yeteneklerinden biri. Ben onunla görüşmek için Milano'ya geldim. Bundan sonra da Arda Turan ile görüşmek üzere Barcelona'ya ve sonra yurt dışındaki diğer futbolcular için Almanya'ya gideceğim." ifadelerini kullandı.
Mircea Lucescu, Türkiye'nin teklifini neden kabul etti?
Finansal açıdan Türkiye'den iyi bir teklif aldığını belirten Lucescu, "Türkiye'de 13 yıl önce Beşiktaş'ı çalıştırdım. Galatasaray'dan da teklif geldi ama kabul etmedim. Türk futboluna uzak kalmıştım. 72 yaşındaki ve finansal açıdan Milli Takım'dan iyi bir teklif aldım. Bunu değerlendirmek istedim. Türk futbolunu başarılara ulaştırmak istiyorum. Önümüzde 4 maç var ve buna göre Dünya Kupası yolumuz şekillenecek. Bu iş kariyerimin son görevi olacak. Sonrasında nokta koyacağım." dedi.
Ay Yıldızlı takımla ilgili tüm gelişmelere Milli Takım Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

