comScore

Liverpool Liverpool

Premier Lig'de 19. Hafta | Kıyasıya çekişme

19 Ocak 2021, Salı 14:29
Premier Lig'de 19. Hafta | Kıyasıya çekişme

Alp Ulagay, Premier Lig'de 19. haftanın notlarını yazdı.

FutbolArena - Premier Lig'de ilk yarının sonuna yaklaştık ve kıyasıya bir zirve mücadelesinin içindeyiz. Liderlik iki haftada bir el değiştiriyor, gizli liderler pusuda bekliyor. Geçen Pazar Liverpool ve Manchester United'ın dev mücadelesi kısır geçince Manchester City kıs kıs gülmeye başladı. Çünkü iki rakiplerinin birden puan kaybetmesiyle gizli lider rolüne bu kez onlar büründü. Beş maçtır kazanan City önündeki kolay fikstürden de yararlanarak ocak ayını rakiplerinden bir adım önde geçebilir.
 
HAFTANIN SAYISI
0 – Brighton'ın bu sezon evinde aldığı galibiyet sayısı. Buna karşılık dışarıda 3 kez kazanıp 12 puan toplamayı başardılar.

1) NE OLDU BU LIVERPOOL'A?
Liverpool'daki mini kriz Manchester United maçında da çözülmedi. Son üç yılın gol ve pres makinesi takımının yerinde yeller esiyor. Üst üste üç maçta tek gol bile atamayacaklarına hangimiz inanırdık birkaç hafta önceye kadar? Son haftalardakinin tersine bu kez karşılarında lider ve şampiyonluk adayı bir rakip olunca çıkış yolları bulmak daha da zor oldu. Savunmadan topu daha zor çıkarıyorlar, pas trafiği daha yavaş işliyor ve rakip kalede net pozisyon bulamıyorlar. Bir an evvel Matip'i ve Jota'yı iyileştirip oyun ritmini hızlandırmaları lazım.
 
2) UNITED KOLTUĞU BIRAKMIYOR
Geçen hafta içi gizli liderden asil liderliğe yükselmişti Manchester United. Liverpool deplasmanında yenilmeyince koltuğu bırakmadılar. United geçen sezonun ortasından beri İngiltere'nin en iyi deplasman takımı. Son 16 dış saha maçında yenilmediler. Ancak Liverpool'a karşı biraz daha fazla savunma direnci gerekiyordu, bunu da takım halinde yapmayı başardılar. Baskı yedikleri ilk yarım saatte Pogba bile neredeyse ikinci sağ bek gibi oynadı. Ancak maçın sonlarında belki de galibiyete bir parça daha yaklaşan taraf oldular. Son dakikalarda kaçırdığı fırsattan sonra Pogba'nın çimleri yumruklaması boşuna değildi yani.

 
3) KLOPP HEDEF KÜÇÜLTTÜ
Bu hafta aynı zamanda PL'deki Liverpool'un başında 200'üncü maçına çıktı Jurgen Klopp. Bu maçların 127'sini kazanmayı başaran Alman teknik adam 137 galibiyetli Mourinho'nun ardından en başarılı teknik direktör PL tarihinde. Ancak Manchester United maçındaki beraberlikten sonra yayıncı Sky Sport'a beklenmedik bir açıklama yaptı: “Ligde bulunduğumuz yer değil de bu dörtlü grupta olmamız önemli. Şampiyon olamazsak en önemli şey Şampiyonlar Ligi'ne kalmak olacak” diyen Klopp şimdilik hedef küçültmüş gibi görünüyor.
 
4) TÜM ZAMANLARIN İZLEYİCİ REKORU
Premier Lig'in en büyük maçı diyebileceğimiz Liverpool – Manchester United karşılaşmasında bir de izleyici rekoru kırıldı. Paralı Sky Sports kanalında ortalama 4.5 milyon kişi bu maçı izledi. Son beş dakikada izleyici sayısı 4.8 milyona kadar çıktı. Böylece Nisan 2012'deki Manchester derbisinden kalma 4 milyon 49 binlik tüm zamanlar izleyici rekoru da kırılmış oldu.
 
5) DÖRT DÖRTLÜK CITY
Aralık ayı ortasında formsuz ve şampiyonluk yarışından kopmuş bir Manchester City söz konusuydu. Öyle ya sahalarında zayıf West Brom'u bile yenememişlerdi. Ancak 15 Aralık'taki o maçtan sonra City başka bir çehreye büründü. Oynadıkları yedi resmi maçı da kazandılar ve sadece iki gol yediler. Bu hafta 50'nci yaş gününü kutlayan Pep Guardiola uzun arayışlardan sonra ideal savunma ikilisini Stones ve Dias'ta buldu ve işte PL'in en az gol yiyen takımı konumundalar. İlkay gibi sürpriz golcülerin çıkmasıyla da birden kendilerini gizli lider konumunda buldular.

 
6) ARSENAL'İ GENÇLER TAŞIYOR
Arsenal bu ara transfer döneminde bir yandan kadrosundaki Mesut Özil, Socratis, Kolasinac gibi tecrübeli isimlere veda ederken bir yandan da gençlerini kucaklıyor. Saka, Tierney ve son olarak da 20 yaşındaki Emile Smith-Rowe Arsenal'i taşıyan isimler oldu. Özellikle, ‘Croydon'lu De Bruyne' yakıştırması yapılan Smith-Rowe'un son beş haftada orta sahaya getirdiği pres ve pas katkısıyla Arsenal'in toplam şut, kaleyi bulan şut, orta, ceza alanına pas gibi tüm hücum istatistiklerindeiyileşme oldu. Smith-Rowe, Newcastle maçında da harika bir çalımdan sonra Saka'ya ikinci golün asistini yaptı.
 
7) MOUNTDERİN BİR NEFES ALDIRDI
Batı Londra derbisine dertli çıkmıştı Chelsea. Son haftalardaki kötü sonuçları unutturmak isteyen Londra takımında bu kez iki Alman Werner ve Havertz yedekteydi. Uzun süre Fulham'ın kilidini açmakta çok zorlandılar. Maçların son 15 dakikasında PL'in en golcü takımı olan Chelsea'nin yüzünü güldüren ise bu kez Mason Mount oldu. 1-0'lık galibiyet şimdilik teknik direktör Lampard'a derin bir nefes aldırdı ama sahadaki oyunun tatmin edici olmadığını söylemek lazım.
 
8) LEICESTER PIRIL PIRIL
Premier Lig'de ilk yarıyı kapatmak üzereyiz ve Leicester City tıpkı geçen sezonki gibi zirveye yakın. Geçen sezon 18 maçta 39 puan toplamayı başarmışlardı ama liderin 13 puan gerisindeydiler. Bu sezon dört puan daha az topladılar, buna karşılık liderle puan farkları sadece iki. Teknik direktör Rodgers genç-tecrübeli her oyuncudan verim almayı başarıyor. Beş maçtır yenilmiyorlar ve bu hafta da Southampton'ı 2-0 yendiler. Ndidi, Pereira ve Çağlar'ın dönüşüyle yakında ideal 11'lerine de kavuşabilirler.

 
9) TOTTENHAM RAHAT
Son PL maçında bir galibiyet alan Tottenham, Sheffield deplasmanına biraz endişeli gitmişti ama erken golü buldular Aurier ile. Sonrası ise onların kontrolünde geçen rahat bir 90 dakika oldu. Ancak son haftaların formda ismi Fransız Ndombele'den yine bahsetmemiz lazım. İkili orta sahada Hojbjerg'le beraber rakibe büyük üstünlük kuran Ndombele attığı golle de maçın yıldızı oldu. Bu sezon PL'de ilk kez bir 90 dakikayı tamamladığına göre fizik kondisyonu da artık oturmuş demektir. Bundan sonra onda düşen bu performansı tekrarlamak olacak.
 
10) WEST BROM YENİDEN DOĞDU
West Brom teknik direktörü “Big” Sam Allardyce'ın yüzü Liverpool maçındaki sürpriz bir puan haricinde bir türlü gülmemişti. Aradıkları fırsatı “Black Country” derbisine buldular ve Wolverhampton'ı deplasmanda avladılar. İlk yarı sonunda yedikleri 2 golle yenik duruma düşünce soyunma odasına yine bir umutsuzlukla gittiler. Ama 10 dakikada hemen karşılık verip öne geçmeyi başardılar. Covid-19'lu as kaleci Johnstone'ın yokluğuna karşın 90 dakika sonuna kadar da iyi bir dirençle bu sezonki ikinci galibiyetlerini aldılar. Ligde kalabilmek için yolları uzun ama iyi bir başlangıç yaptılar.

Son dakika Premier Lig Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!