comScore

Koronavirüs uyarısı: "Çin kaynaklı üçüncü salgın dalgası olabilir'

06 Nisan 2020, Pazartesi 18:08
Koronavirüs uyarısı:

Çin'de aylar sonra sıkı karantina tedbirleri ve kısıtlamaların kaldırılması sonrasında, büyük şehirlerle birlikte turistik mekanlara akın edilmesi sonrasında uzmanlar uyardı. Üçüncü bir salgın dalgası olabilir. 

FutbolArena - Çin'de kısıtlama ve karantina tedbirlerinin hafifletilmesinin ardından, halk büyük şehir ve turistik alanlara akın etti. Ancak konuyla ilgili olarak Hong Kong'da, uzmanlardan uyarı geldi. 


Çin'de Koronavirüs bitti mi? Koronavirüs salgını ne zaman bitecek?


Anadolu Ajansı'nın derlediği, CNN kaynaklı haberde, uzmanlar kısıtlamaların kaldırılmaya başlanmasının henüz erken olduğunu söylerken, Hong Kong'da yeni Kovid-19 vekalarının görülebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Hong Konglu bulaşıcı hastalıklar uzmanı Yuen Kwok-yung, Avrupa ve Amerika kaynaklı yeni vakalara rastlanabileceğini belirterek Hong Kong'da Çin ana kaynaklı üçüncü bir salgın dalgası olabileceğine dikkati çekti.

Yuen Kwok-yung yaptığı açıklamada, %100 semptom belirtileri göstermeyen hastalara yeterli oranda test yapılmamasının endişe verici olduğunu söylerken, "Şu an gelinen aşamanın hala umut verici olmadığını söyleyebilirim. Salgın hala ciddi boyutlarda." dedi. 
Çin'de karantina uygulamasının kaldırılmasının ardından büyük şehirlerde mağazalar, restoranlar ve birçok etkinlik alanları yeniden halka açılırken, yetkililer özellikle ziyaretçi milli parklardaki ziyaretçi sayılarının bir anda artmasından sonra yeniden kısıtlama getirdi. 


 

Koronavirüsten nasıl korunulur? Koronavirüs korunma yolları neler? Koronavirüs için ne yapılmalı? Koronavirüs tedavisi var mı?


Vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında koronavirüs belirtilerinin yanında koronavirüs tedavisi de araştırılıyor. Uzman değerlendirmelerine göre koronavirüs aslında normal gribal enfeksiyondan çok da farklı belirtilere sahip değil. Koronavirüs kapmamak için ellerin sık sık bol sabunu suyla yıkanması gerektiği belirtiliyor. Koronavirüs şüphesi olan hastaların vakit kaybetmeden hastanelere başvurarak gerekli testleri yaptırması gerektiği ifade ediliyor. 

Koronavirüsün şu anda için herhangi bir ilacı veya aşısı bulunmamakta. Ağır hastalık yaşayan bireylerin destekleyici tedavi almaları gerektiği belirtiliyor. Koronavirüsten korunma yolları arasında yapılacak en önemli maddelerin başında el hijyeni gelmekte. Bu dönemlerde tokalaşmamak, öpüşmemek mutlaka yapılması gerekenlerin başında geliyor. Ayrıca koronavirüsten korunmak için ellerin sık sık sabunlu suyla yıkanması gerektiği vurgulanıyor. Tek kullanımlık mediller ve el dezenfektanlarıyla elleri sık sık temizlemek gerekiyor. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!