comScore

Atiker Konyaspor Atiker Konyaspor

Konyaspor'a ikinci top hırsızı

03 Eylül 2016, Cumartesi 13:22
Konyaspor'a ikinci top hırsızı

Geçen sezon orta sahada pas arası ve pas istatistikleriyle dikkat çeken Ali Çamdalı'nın yeni partneri de kaptanı aratmayacak.

FutbolArena - Transfer döneminde geçen senelerin aksine daha sakin hareket eden Atiker Konyaspor, yabancı transferine son noktayı Danimarkalı Jens Jonsson ile koydu. Orta sahada özellikle Holmen'in eksikliğini gidermek, Ali Çamdalı'nın yeni partneri olması beklenen Jonsson kâğıt üzerinde aranan özelliklere sahip.

YENİ TOP HIRSIZI
Geçen sezon ligin en çok top çalan oyuncu Ali Çamdalı olurken, kaptanın yeni partneri de top hırsızı çıktı. Opta verilerine göre Jonsson geçen sezon Danimarka liginde en çok pas arası yapan oyunculardan biri oldu. 2015-2016 sezonunda Aarhus takımında 100 pas arası ile bu istatistikte ligin ikincisi olan Jonsson, Çamdalı ile birlikte ön liberoda etkili bir çift oluşturacak.
 
İSABETLİ PAS SAYISI NE KADAR?

Jonsson sadece pas arası istatistiğiyle değil, isabetli pas istatistiğiyle de Danimarka liginde yer eden bir oyuncu. Genç oyuncu geçen sezon liginde en çok isabetli pas yapan isim oldu. Opta'nın Danimarka ligi istatistiklerine göre 1188 isabetli pas yapan Jonsson liginin en çok isabetli pas yapan futbolcusu oldu. Ali Çamdalı ile ortadaki ikiliyi oluşturması beklenen Jonsson bu istatistikleriyle kaptanın üzerinden önemli bir yükü alacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!