Peki Kimyasal Hadım nedir? Kimyasal Hadım nasıl yapılır? Kimyasal Hadım cezası nedir? Kimyasal Hadım nasıl uygulanıyor? Kimyasal Hadım ile ilgili merak ettiğiniz tüm bu soruların cevaplarına geçmeden önce Bekir Bozdağ'ın son olarak yaptığı Kimyasal Hadım ile ilgili açıklamaya bir göz atalım. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın Kimyasal Hadım'a dair yaptığı açıklama şu şekilde:
"Bu çok büyük bir vahşet. Bu cinayeti işleyen bir insan da olsa, insanlıktan almamış nasibini almamıştır. Türkiye olarak bu tür cinayetleri önlemek konusunda bugüne kadar hükümet olarak ciddi tedbirler aldık. Önümüzdeki günlerde bu tedbirleri gözden geçirip, cezaları arttıracak adımlar atacağımızı daha önce açıklamıştık. Yeni dönemde bu konularda cezaları daha da arttıran adımları atacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek isterim. İnsanlığı utandıran, insanlıktan nasibini almayan kişilerin toplum içinde tehdit arz etmemesi için önleyici tedbirleri de arttıracağımızı ifade etmek isterim. Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız. Bu konuda da kararlı adımlar atacağız. Cezaların arttırılması konusunda adımlar atılacaktır. Esasında Adalet Bakanlığı bu konuda bir taslak hazırladı ve Bakanlar Kurulumuza sundu. Ben de sözlü olarak kamuoyuna bilgi aktarmıştım ama erken seçim nedeniyle bu tasarı yasalamıştı. Yeni dönemde yasalaştırılacaktır.
Peki Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın bahsettiği cinsel kastrasyon nedir? Kimyasal Hadım ile ilgili birçok soruyu merak eden vatandaşlar internet ortamında Kimyasal Hadım nedir? Kimyasal Hadım cezası nedir? Kimyasal Hadım ne demek? Kimyasal Hadım nasıl yapılıyor? Kimyasal Hadım nasıl uygulanıyor? sorularına yanıt aramaya başladı. Kimyasal Hadım ile ilgili merak ettiklerinizi Kimyasal Hadım'a dair hazırladığımız haberin devamında bulabilirsiniz.

Kimyasal Hadım nedir?
Dünyada ilk kez 1944'te erkeklerin testosteron seviyesini düşürmek amacıyla ‘dietilstilbestrol' adı verilen yapay östrojenin kullanılmasıyla uygulanan kimyasal hadım, günümüzde aralarında Birleşik Krallık, Polonya, Moldova, Estonya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Hindistan, İsrail ve Rusya'nın da bulunduğu bazı ülkeler tarafından, cinsel saldırı suçluları caydırmak için kullanılıyor. Vatandaşlar tarafından kimyasal hadım olarak adlandırılan yöntemin literatürdeki adı ise "kastrasyon"dur. Eskiden beri kullanılan bir yöntem olarak tarihte ilk defa cinsel suçlara karşı hapishane veya idam kararına alternatif bir çözüm olarak uygulanmaya başlanmıştır.
Kimyasal Hadım cezası nedir?
İlk defa 1944 yılında uygulanan yöntem günümüzde birçok devlet tarafından caydırıcı olması amacıyla tercih ediliyor. Portekiz, Polonya, İngiltere, Moldovya, Estonya ve Makedonya'da çocuk tacizi olaylarında kimyasal hadım cezası uygulanıyor. Hindistan'da da çocuk istismarı olaylarında kimyasal hadım uygulanırken, Rusya'da 14 yaşından küçük çocuklara karşı işlenen cinsel suçlarda da bu yöntem kullanılıyor. ABD'de ise sekiz eyalette kimyasal hadım, idam cezası yerine uygulanıyor. Suçun mahiyeti ve uygulanışına göre eyaletlerde farklılık bulunuyor.
KİMYASAL HADIM MESAJLARI İÇİN TIKLAYIN>>>