Vatan'ın haberine göre; hücumu daha çok ön plana çıkaran bir sisteme dönen ve topun daha çok kendi oyuncularının ayağında kalmasından çok en kısa sürede dikine paslarla rakip kaleye yönelmek istiyor artık Riekerink. G.Antep maçı öncesinde bunu takımına ileten ve son 10 gündür idmanlarda bu çalışmaları yapan Hollandalı ligin sonuna kadar da böyle gidecek.
Savunma güvenliğini daha az düşünecekleri için bundan sonra bulunan her fırsatın mutlaka gole çevrilmesi gerektiğinin altını çizen Riekerink, "Bundan sonra ofansta daha etkili bir takım olacağız. Savunmayı tamamen bırakmıyoruz tabii ki ancak bu sistem ile daha çok rakiplerimizin pozisyon yakalayacağı kesin.
BU nedenle yakaladığımız fırsatları harcama lüksümüz yok. Türkiye Kupası ve lig maçlarını ayırt etmeden hepsinde konsantrasyonumuzu bozmadan 90 dakika her fırsatı gole çevirmeliyiz. Aksi taktirde sıkıntılar yaşarız" diyerek de oyuncularını uyardı.

