comScore

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali Manchester City - Chelsea

06 Mayıs 2021, Perşembe 00:07
İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali Manchester City - Chelsea

Şampiyonlar Ligi 2020/21 sezonunda finalin adı belli oldu. Manchester City ile Chelsea, İstanbul'da oynanacak finalde karşı karşıya gelecek. 

FutbolArena - 29 Mayıs'ta İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinin adı belli oldu. Yarı finalde turu geçen takımlar Manchester City ile Chelsea, finalde karşı karşıya gelecek. 


Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, hangi tarihte oynanacak?


2020/21 Şampiyonlar Ligi finali bu sezon bilindiği üzere İstanbul'da oynanacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın ev sahipliği yapacağı ve iki İngiliz kulübü Manchester City ile Chelsea'nin karşılaşacağı final 29 Mayıs'ta oynanacak. 
 

Chelsea 2-0 Real Madrid maç özeti ve golleri


Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Chelsea, sahasında Real Madrid'i ağırladı. İlk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan Chelsea, rövanşta rakibini sahasında 2-0 mağlup etti. Chelsea ilk yarıyı Werner'in golüyle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda ise Real Madrid'in gol girişimleri sonuç vermedi ve Chelsea, üstün oynadığı maçta Mount'un golüyle rahatladı. Chelsea, rakibini 2-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City'nin rakibi oldu. 

TUCHEL'İN MAÇ SONU AÇIKLAMALARI
"Harika bir iş başardık. Real Madrid'e karşı oynamak kolay değil. Her türlü zorluğu geri çevirebilecek bir takım. Çok pozisyon kaçırdık ama konsantrasyonumuzu kaybetmedik. Hak ederek kazanılmış bir galibiyetti bizim adımıza.

ZIDANE'IN MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

Elbette mutlu değiliz. Finale çıkamadık. Ancak oyuncularımla gurur duyuyorum. Ellerinden geleni yaptılar. Chelsea bizden üstündü ve onlar finale çıkmayı hak etti. Yarından itibaren yeniden antrenman sahasına döneceğiz. Şimdi önümüzde La Liga var ve lige odaklanmak zorundayız. 

HAZARD'A TEPKİ

Real Madrid taraftarları maç sonu Hazard'ın kamelara yansıyan güldüğü anın görüntülerine tepki gösterdi. Chelsea'nin eski yıldızlarından Hazard'ın maç sonu görüntüleri kamuoyunda da gündem oldu. Real Madrid taraftarları, "Hazard senin bu yaptığın takım arkadaşlarına büyük saygısızlık!" şeklinde tepki gösterdi. 

Şampiyonlar Ligi Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!