comScore

İstanbul için bayram namazı saat kaçta? İstanbul bayram namazı saatleri 2018? (İstanbul bayram namazı saat kaçta?)

15 Haziran 2018, Cuma 01:35
İstanbul için bayram namazı saat kaçta? İstanbul bayram namazı saatleri 2018? (İstanbul bayram namazı saat kaçta?)

İstanbul bayram namazı saat kaçta? Yarın bayram namazı saat kaçta kılınacak? Bayram günü bayram namazına gidecek olanlar ve özellikle İstanbul'da yaşayanlar için İstanbul bayram namazı saatleri 2018 hakkında bilmeniz gereken ayrıntıları ve yine Bayram namazı farzlasına dair tüm ayrıntıları haberimizde derledik. 

 

Herkese iyi bayramlar. Ramazan bayramınız kutlu olsun. Ramazan bayramında bayram namazına gidecek müslüman vatandaşlarımız internet ortamında bayram namazı saatlerini merak etmeye başladı. İl İl bayram namazı saatleri için araştırma yapan vatandaşlar Bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı yarın saat kaçta kılınacak? Bayram namazı ne zaman? gibi sorulara yanıt aramaya başladılar. İl il bayram namazı saatinin kaçta kılınacağı yönündeki soruya yanıt arayanlar vatandaşlarımız için İstanbul'da yarın Bayram namazı saat kaçta kılınacak yönündeki soru hakkındaki detayları derledik. 


Bayram namazı saat kaçta? (İstanbul bayram namazı saatleri 2018)


İstanbul'da bayram namazı saat kaçta? İstanbul bayram namazı saatleri 2018 hakkında merak eden vatandaşlar, bayramın ilk gününde babaları ve akrabalarıyla bayram namazını kılacak. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar ise 15 Haziran 2018 İstanbul bayram namazı saatini merak etmeye başladı. İstanbul'da 15 Haziran 2018 Cuma sabah kılınacak olan bayram namazının saati 06:17 olarak açıklandı. 


 

Bayram namazı farzları


Vacip oluşunun ve kılınmasının şartları, aynen Cuma namazının şartları gibidir. Ezan okunmaz, kamet yapılmaz. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez bayram namazı kılınır. Ramazan ve Kurban bayramının birinci günü kılınır.  Cuma namazı farz olan kimselere, bayram namazı kılmak vaciptir. Bayram hutbesi cuma hutbesi gibi farz değil sünnettir ve namazdan sonra okunur. Ramazan bayramında namazdan önce, tatlı (hurma veya şeker) yemek, gusül etmek, misvak kullanmak, en iyi elbiseleri giymek, fıtrayı namazdan önce vermek, yolda yavaşça tekbir okumak müstehaptır. Kurban bayramında namazdan önce, bir şey yememek, namazdan sonra önce kurban eti yemek, namaza giderken yüksek sesle, özrü olan yavaşça tekbir getirmek müstehaptır. Kurban Bayramının arefe günü, sabah namazından, bayramın dördüncü gününün ikindi namazına kadar, erkek, kadın herkesin, cemaat ile kılsın, yalnız kılsın, farz namazından sonra selam verir vermez, bir kere "Teşrik tekbir"ini okuması vaciptir.
RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI İÇİN TIKLAYIN>>>

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!