İftarda ne yenmeli?
Ramazan ayında iftar vakitlerini büyük bir sabırsızlıkla bekleyen oruç tutan vatandaşlarımız için iftarda ne yenmeli? sorusunun cevabını Milliyet'ten Dilara Koçak verdi. İftara vakitleri ve iftara ne kaldı? sorularına yanıt arayarak sabırsızlıkla iftar saatini bekleyen vatandaşlarımız için mutlaka okumlaları gereken bir yazı.

Sahurda çok tuzlu ve baharatlı yiyecekler yenilmemelidir. Sahurda yeterli su tüketilmelidir.
Özellikle iftariyelik adı altında yenen şarküteri ağırlıklı ürünler, hamurişi yiyecekler, tatlılar oruç tutanlarda kilo artışına neden oluyor. Kilo artışına bağlı olarak kan yağlarında ve tansiyonda artış olabiliyor. Sucuk, salam pastırma ve benzeri ürünler doymuş yağ içeriği yüksek olduğu için yenilmesi riskli olan besin grubundadırlar.
İftara su, çorba, peynir, zeytin, hurma veya kuru kayısı ile başlanabilir. Başlangıç için ılık çorba en uygun yiyecektir. Bağırsak problemi olanlar çorbalarına doğal lif ilavesi yapabilecekleri gibi kepekli ekmek de tercih edebilirler.
Yemek sonrası yenilecek tatlıların hamurlu ve kızartılmış olmamasına dikkat edilmeli, sütlü tatlılar tüketilmemelidir. Ramazanın simgesi haline gelen güllaç buna en uygun tatlıdır, haftada 1-2 kez sütlü tatlı yenilebilir. Ancak hemen yemek üzerine değil iftardan 2 saat sonra yenilmesi iyi olur.
İFTAR SAATLERİ:
İstanbul:
20:22
İzmir:
20:23
Ankara:
20:04
Adana:
19:48
Erzurum
19:31
TÜM İLLER İFTAR VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN>>