comScore

Hollanda'da alt lig kulüpleri mahkemeye gidiyor! Karara isyan

29 Nisan 2020, Çarşamba 18:42
Hollanda'da alt lig kulüpleri mahkemeye gidiyor! Karara isyan

Hollanda'da sezonun iptaliyle birlikte hem küme düşme, hem bir üst lige yükselmenin olmayacağının açıklanmasının ardından alt ligde ilk 2 sırada yer alan takımlar Cambuur ile De Graafschap mahkemeye gitme kararı aldı. 

FutbolArena Dış Haberler - Hollanda'da liglerin bu sezon iptal edilmesiyle birlikte alt lig kulüpleri federasyonu dava etme kararı alındı. Hollanda Futbol Birliği bu sezon şampiyon ve küme düşmenin olmayacağını açıklarken, bazı kulüpler bu kararın doğru olmadığını savundu. 

Hollanda'da bu sezon küme düşme ve alt ligden yükselme olmayacağı için 2. lig takımları Cambuur ile De Graafschap bu karara itiraz etme kararı aldı. 
Cambuur, Hollanda 2. Ligi'nde 66 puanla lider, De Graafschap ise 62 puanla ikinci sıradaydı. Her iki kulüp bu sezon bir üst lige yükselmenin olmamasının adil bir karar olmadığını savunarak itirazı mahkemeye taşımaya karar verdi. 

Hatırlanacağı üzere Cambuur Teknik Direktörü De Jong yaptığı açıklamada, ""Hollanda futbol tarihinin en utanç verici kararı. Birileri itiraz etmeli. Uzun süredir lideriz. Şimdi yükselme olmayacak. Skandal resmen!" ifadelerini kullanmıştı. 

Dünyadan Futbol Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!