Lig 2.'si Galatasaray oynadığı son 3 lig maçında Trabzonspor, Gaziantepspor ve Medipol Başakşehir'i yenerek form yakaladı. Gençlerbirliği ise Mehmet Özdilek'in göreve gelmesinin ardından çıkışa geçti ve son hafta Kayserispor'u 2-0 yendiler.
Hamza Hamzaoğlu savunma kurgusunu değiştirmeyi düşünmüyor. Kalede Uruguay Milli takımından dönen ve sadece bir antreman yapacak olan Muslera olacak, sol bek Carole, stoperde Chedjou ve Hakan Balta ikilisi olacak.
Denayer riske edilmeyebilir!
Sağ bekte ise Denayer'in sakatlığı bulunuyor. Milli takımdan uçağı kaçırdığı için geç dönen Denayer böylece son idmanı da kaçırdı. Onun oynayıp oynayamayacağı maç saatinde belli olacak. Hamza Hamzaoğlu "Sabri Sarıoğlu takımın hücumcu sağ beki, Denayer ise savunması daha güçlü bir oyuncu. O yüzden Şampiyonlar Liginde Denayer'i tercih ediyorum" demişti. Buradan hareketle Benfica maçı ve Fenerbahçe deplasmanı öncesinde savunmada güvendiği Denayer'i riske etmeyip Gençlerbirliği maçında Sabri'yi oynatabilir!
Podolski'de son durum
Ortasahada Bilal Kısa'nın yanında Selçuk'un oynaması bekleniyor. Hücumda Sneijder ve Podolski'nin de yeri garanti. Son haftalarda performansını yükselten Podolski Medipol Başakşehir maçında gol atmış ve 2. golü de hazırlamıştı. Son haftalarda çıkış yakalayan Alman yıldız, Milli takıma çağırılmasına rağmen küçük bir sakatlık yaşadı. Fakat neyse ki Podolski iyileşti ve son antremanda takımla birlikte çalıştı.
Yasin mi? Jose Rodriguez mi?
Ortasahadaki son isim Yasin mi yoksa Jose Rodriguez mi olacak bu da merak konusu. Yasin son Astana ve Medipol Başakşehir maçlarında beklenen performansı gösteremezken ve Milli takımda da süre alamadı. Jose Rodriguez ise formda olduğu halde kesik yemişti. Genç oyuncu İspanya Ümit Milli takımında iki maçta sonradan oyuna girdi. Hamza Hamzaoğlu'nun ortasahayı güçlendirmek için Jose Rodriguez'i sağ tarafta kullanabileceği de düşünülüyor.
Umut mu? Sinan Gümüş mü?
Hamza Hamzaoğlu son Medipol Başakşehir maçında sağ kanatta Sinan Gümüş'e şans vermişti. Milli maç arasında Panthrakikos karşılaşmasında ise Sinan Gümüş santrfor olarak denendi. Umut Bulut ise son iki lig maçında 2 gol attı. İzlanda maçında son 16 dakikada oyuna giren tecrübeli oyuncu bu maçta da sonradan girip etkili bir görüntü sergiledi. Ayrıca Umut Bulut'la birlikte oynayan Lukas Podolski de son 2 lig maçında 2 gol attı ve Bundesliga uzmanlarıyla yaptığımız röportajda, uzmanların beklediği gibi Podolski, Umut sahadayken daha etkili bir görüntü sergiledi. O röportajı okumak için tıklayınız
Umut Bulut - Podolski ikilisi ligde son 2 maçta etkili olmasına karşın Şampiyonlar Ligi'nde Astana karşısında ise oldukça etkisiz kaldı. Hamza Hamzaoğlu şimdi Sinan Gümüş'ün yeteneğini mi? Yoksa Umut Bulut'un çalışkanlığını mı tercih edecek merak konusu...

