comScore

Galatasaray Galatasaray

Hakan Kutlu: 'Umut, G.Saray maçında 11'de'

03 Eylül 2016, Cumartesi 00:03
Hakan Kutlu: 'Umut, G.Saray maçında 11'de'

Kayserispor teknik direktörü Hakan Kutlu, merak edilenleri FutbolArena'ya anlattı.

FutbolArena Röportaj - Umut Bulut'u neden aldı? Olcan Adın'la ne konuştu? Kayserispor'da istediği transferli yapıp eksiklerini giderdi mi? Umut, Galatasaray maçında 11'de sahaya çıkacak mı?

Geçen sezon Kayserispor'un başına geçen ve takımı ligde tutup, yeni sezona başlayan Hakan Kutlu ile transfer dönemin ardından son durumu konuştuk.
Galatasaray'dan Umut Bulut'u neden aldığını anlatan Kutlu, golcü futbolcuyu Galatasaray maçında büyük ihtimalle 11'de oynatacağını söyledi.

Aydın Cingöz: 3-3 biten Fenerbahçe maçında takım iyi göründü. Eksiklere rağmen…

Hakan Kutlu: Ligin ilk maçı olan Akhisar karşılaşmasında da iyiydik. Fenerbahçe maçında da iyiydik. Son dakika galibiyeti kaçırdık. Anlık bir konsantrasyon kaybı. 



Aydın Cingöz: İsteğiniz transferleri yapabildiniz mi?

Hakan Kutlu: Son gün Murat Duruer ve Umut Bulut'u aldık. Eksiklerimiz vardı. Son iki transferle birlikte evet ihtiyaçlarımızı biraz  daha karşılaşmış olduk. 1-2 oyuncu daha alabilirdik. Ama ligi taşıyacak iyi bir kadro var. Devre arasında duruma tekrar bakacağız.



4-4-2 ile mi oynayacaksınız?

Hakan Kutlu: Evet. Umut Bulut'un gelişiyle birlikte bu sistemle oynamak için elimizde iyi bir alternatif oluştu. Fenerbahçe maçına da bu sistemle çıktım. Hücumda etkili olalım istiyorum. Elimdeki kadro 4-4-2'ye uygun ve savunmada sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.

Umut Bulut'u neden aldınız? 

Hakan Kutlu: Umut Bulut, Milli Takım'da oynadı. Yurt dışında oynadı. Türkiye'de Ankaragücü, Trabzonspor, Galatasaray formaları giydi. Umut önemli bir oyuncu. Hele de oynamak istediğim 4-4-2'de Umut'un katkısı çok olacak. Ayrıca başka nedenlerim var.



Neler? 

Hakan Kutlu: Ben Ankaragücü'nde kaptanken Umut Bulut, altyapıdan geldi. Karakterli ve güçlü futbolcu. Ayrıca Kayserili. 

Umut'un morali nasıl, konuştunuz mu? Çünkü Galatasaray'da bir yıldır Umut tartışılıyor. Transfer döneminde gitmesi için hem taraftar hem yönetimden büyük baskı yapıldı…

Hakan Kutlu: Evet konuştum. Doğal olarak yaşananlar nedeniyle morali bozuktu. Ama Umut güçlü oyuncu. Karakteriyle takıma faydası olacak. Bunu hem sportif hem de kişisel özellikleri nedeniyle söylüyorum. Artık yeni bir dönem başladı ve mutlu. 



Haftaya Galatasaray maçı var. Umut'u, Galatasaray'a karşı 11'de sahaya çıkaracak mısınız?

Hakan Kutlu: Planım o. Eğer bir aksilik olmazsa Umut Bulut'u, Galatasaray'a karşı 11'de sahaya çıkaracağım. 



Olcan Adın'ı da istediniz ama olmadı. Neler oldu?

Hakan Kutlu: Evet istedim. Umut gibi Olcan'ı da istedim. Umut'u transfer etmek istediğimi söylemek için aradığımda Olcan'ın durumunu da sordum. Olcan'ı da istediğimi söyledim. Umut da ‘Olcan faydalı olur' dedi. Bu konuşmadan sonra Olcan'ı aradım. Kayserispor'da görmek istediğimi söyledim. Olcan'ın gelme niyeti yoktu. Galatasaray'da devam etme umudu da vardı ve sonuçta olmadı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!