comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor'lu Onur'dan ilginç benzetme..

26 Nisan 2013, Cuma 12:54

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un kalesini koruyan Onur, FIFA U20 Dünya Kupası Grassroots Şenliğ kapsamında katıldığı etkinlikte kaleciliği değerlendirdi.

Trabzonspor'un kalecisi Onur ve Brezilyalı orta saha oyuncusu Alanzinho, FIFA U20 Dünya Kupası Grassroots Şenliği'nde küçük futbolcularla bir araya geldi. Onur, kaleciliğin vatan hainliği ile kahramanlık arasında bir yerde olduğunu belirterek, "Ama güzel bir meslek ve arkamdan gelmenizi isterim" dedi.

Trabzonspor Futbol Akademisi'nde kulübün sponsorlarından Ülker'in katkılarıyla düzenlenen FIFA U20 Dünya Kupası Grassroots Şenliği'nde yaklaşık 100 küçük çocuk ve futbolcuyla bir araya gelen Onur ve Alanzinho, büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. İki başarılı futbolcu çocukların sorularını yanıtlarken de oldukça güç anlar yaşadı. "Zor soru sormak yok" diyerek soruları yanıtlayan Onur, kaleciliğin güzel bir duygu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Aslında yapılması çok zor bir meslek. Bir anda kahraman olup, bir anda vatan haini de ilan edilebilirsiniz. Bu iki olgu arasında geçen bir hayatımız var. Ama güzel bir meslek ve arkamdan gelmenizi isterim. Kaleci antrenörüyle çalışmaya 16 yaşında başlayabildim. Amatör takımda oynarken böyle bir imkanımız yoktu. Yani siz bana göre çok şanslısınız. Minik takımdan itibaren kaleci antrenörüyle çalışıyorsunuz. Reflekslerimi çalışarak koruyorum ama reflekslerin yüzde 90'ının doğuştan geldiğine inananlardanım. Yüzde 10'u da çalışarak elde edilebilir."

BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Onur, "Ayrılmayı düşünüyor musun?" sorusunu, "Düşünmüyorum" diye yanıtlayınca çocuklardan büyük alkış aldı. Bir çocuğun, Alanzinho'ya sorduğu, "Şampiyon olmayı istiyor musunuz?" sorusuna ise Onur yanıt verdi ve, "Alanzinho'nun yerine de söyleyeyim, biz şampiyon olduk 2010 - 2011 sezonunda" ifadesini kullandı. Onur'un bu sözleri de büyük alkış aldı.

"JAJA'NIN DÖNMESİNİ İSTERİM"

Brezilyalı futbolcu Alanzinho da, "Jaja'nın dönmesini ister misin?" şeklindeki soruyu yanıtlarken, "Jaja benim çok iyi arkadaşım. Onunla sürekli konuşuyorum ve dönmesini tabii ki istiyorum" dedi. Alanzinho kariyerinin ilk yıllarında 1.5 yıl süreyle futbol oynamadığını, bu süreci ailesi ve arkadaşlarının yardımıyla atlatarak futbola döndüğünü vurguladı. Etkinlikte daha sonra her iki futbolcu öğrencilerle ve FIFA U20 Dünya Kupası maskotu Kanki'yle fotoğraf çektirdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!