comScore

Trabzonspor Trabzonspor

"Yönetim kongre sözünden geri adım atamaz"

25 Nisan 2013, Perşembe 15:01

Trabzonspor'un Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, bordo mavili yönetimin olağanüstü seçimden vazgeçeceği yönündeki iddialarla ilgili konuştu..

Radyospor\'da Özgür Sancar\'ın canlı yayın konuğu olan Özbak, \"Trabzonspor\'da tüzüğe göre olağanüstü genel kurul yapmak için 3 koşul vardır. Bunlardan bir tanesi de yönetim kurulunun bu konuda talebinin ortaya koymasıdır. Yönetim kurulu olağanüstü seçimli genel kurul olacak. Bir tanesi 15-16 Mayıs, diğeri ise 25-26 Mayıs\'ta. Kamuoyuna duyuru yapıldı. Bu bir yönetim kararıdır\" dedi.

Bunun kayıt altına alınmadığı, dolayısıyla duruma göre yönetimin bu karardan vazgeçebileceği yönündeki tartışmalar konusunda ise Özbak, \"Bu bir yönetim kararıdır. Deftere, kitaba yazılmamış olsa bile Trabzonspor\'un en yetkili organı, yönetim bu kararı vermiştir. Yönetim sadece şunu yapmamıştı. İlk kongre tarihinde, kongrenin yerini, saatini ve gündemini belirleyerek bir yerel ya da ulusal gazetede yayınlayarak vilayetin en ileri makamına bildirir. Yönetim bunu hala yapmamıştır. Ama yönetim 30 Nisan ya da 1 Mayıs\'a kadar bunu yapabilir. Bunu yapabileceklerini de söylediler. Bana göre bu yönetim kurulu, bu genel kurulu yapacak. Bana söyledikleri budur\" diye konuştu.

Seçimin bir anlamıyla da kulis olduğuna dikkat çeken Özbak, \"Aslında burada yapılan kulistir. Bütün bu yazılan çizilen spekilasyon. Bu yönetim, kongreyi yapma kararı verdiğine göre yapması gerekir. Bu konuda sözünün eri olmak gerekir.Seçim söylemi, camianın nabzını ölçmek açısından belirleyici olabilir; ama söyledikten sonra vazgeçilecek bir olay değildir. Söyledin mi bunu gerçekleştireceksin. Bu söz inkar edilemez. Evrensel anlamda bir kurumun yönetenlerinin verdiği sözdür. Bu söz unutulursa o yönetimin güvenilirliği hepten sorgulanır\" dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!