comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor bir ilkin peşinde!

25 Nisan 2013, Perşembe 11:16

Süper Lig'de oynadığı son iki maçı da kazanma başarısı gösteren Trabzonspor, sahasında oynayacağı Gençlerbirliği maçını kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor. Bordo-mavili takım, başkent ekibini yenmesi halinde bu sezon ilk kez üst üste 3 maç kazanmış olacak.

Ligde bu sezon beklentilerin altında kalarak camiasını üzen Trabzonspor, sahasında konuk edeceği Gençlerbirliği karşısında bu sezon bir ilk gerçekleştirmeyi planlıyor. Ligde oynadığı son iki maçta Orduspor ve Eskişehirspor\'u 1-0\'lık skorlarla geçen Karadeniz ekibi alt sıralardan kurtulmanın rahatlığını yaşayarak moral bulurken, sahasında konuk edeceği Gençlerbirliğini yenerek üst basamaklara doğru tırmanışını sürdürmeyi arzuluyor. Son iki maçta elde ettiği 6 puan ile 2 basamak birden yükselerek puanını 40\'a çıkartan Karadeniz ekibi bu sezon ligde ilk 5 takım arasına girmeyi hedefliyor.

SERİ GALİBİYET ÖZLEMİ BİTECEK.
Bu sezon seri galibiyet yakalamada sıkıntı yaşayan Trabzonspor, Eskişehirspor galibiyetiyle 18. haftalık bir aranın ardından Tolunay Kafkas yönetiminde iki maç üst üste kazanma başarısı gösterirken, Karadeniz ekibi bu kez sahasında konuk edeceği Gençlerbirliği maçını kazanarak 3\'de 3 yapmayı hedefliyor. Taraftarı önünde konuk edeceği Gençlerbirliği maçını kazanmak için kenetlenen bordo-mavili takımda alınan iki galibiyet sonrası moral değerleri yükselirken yapılan çalışmalarda ise futbolcuların oldukça neşeli oldukları gözlendi. Trabzonspor en son 2011-2012 sezonunun 23-24 ve 25. haftalarında üst üste 3 maç kazanmıştı. Bordo-mavili takım söz konusu haftalarda Eksişehirspor\'u 4-1, Ankaragücü\'nü 4-0 ve Bursaspor\'u 2-1 yenmişti.

DEĞİŞİM SİNYALİ ADINA ÖNEMLİ BİR MAÇ
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, camiaya değişimin sinyallerini verme adına Gençlerbirliği maçına büyük bir önem veriyor. Bordo-mavili takımın başına geldiği günden beri 11 lig maçına çıkan genç teknik adam söz konusu maçlardan 5\'er galibiyet ve mağlubiyet alırken 1 maçtan ise beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor bu maçlarda kalesinde 11 gol görürken rakip kaleye ise 10 gol atabildi. Karadeniz ekibinin başına geldiği günden beri saha sonuçlarına bakıldığında değişim adına önemli bir hamle yapmakta zorlanan Kafkas, takım olarak Gençlerbirliği maçına kazanarak camiaya değişim adına önemli bir sinyalle vermeyi planladığı öğrenildi.

FRİKİK USTASI TRABZONSPOR
Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor bu sezon attığı frikik golleriyle dikkat çekiyor. Bordo-mavili takımda Olcan Adın ve Saparak attıkları frikik golleriyle takımlarını taşıyan isimler oldu. 7. Hafta da sahasında Kasımpaşa ile karşılaşan Trabzonspor, Olcan Adın\'ın 7. dakikada attığı frikik golüyle maçı 1-0 kazandı. Olcan bu kez bordo-mavili takımın Gençlerbirliği\'nin 4-0 mağlup ettiği müsabakada 57. dakikada takımının 3 golünü frikikten attı. 19. hafta da ise Trabzonspor\'un deplasmanda Sanica Boru Elazığspor\'a 3-1 mağlup olduğu müsabakada Trabzonspor\'un tek golü 89. dakikada Sapara\'nın frikiğinden gelmişti. Sapara Ziraat Türkiye Kupası\'nda ise Sivasspor ağlarına son dakikada attığı frikik golüyle durumu 2-1 getirerek takımının tur umutlarını Trabzon\'a taşımasına neden olmuştu. 30. haftada ise Eskişehirspor 1-0 mağlup eden Trabzonspor\'da golü 5. dakikada yine frikikten Adrian kaydetti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!