comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzon'un büyük hayaline bir adım kaldı

23 Nisan 2013, Salı 02:04

Trabzonspor'un en büyük hayallerinden biri olan Akyazı Stadyumu inşaatında ikinci ihalenin 2 Mayıs'ta yapılacağı açıklandı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokol sonucunda Trabzon'un batı çıkışındaki Akyazı mevkisinde gerçekleştirilen deniz dolgusu üzerine inşa edilecek olan 40 bin kişilik stadyum ve spor kompleksi inşaatı için bir süre önce ön yeterlilik ihalesi yapılmıştı. Ön yeterlilik ihalesine başvuran 16 firma arasındaki puanlama sonucunda elenen Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ - Öztaş İnşaat İnşaat Malzemeleri Ticaret AŞ İş Ortaklığı, Kamu İhale Kurumu'na (KİK) itiraz etmiş ve ön yeterlilik ihalesinin yeniden yapılmasını talep etmişti. Kamu İhale Kurumu tarafından yapılan değerlendirmede itiraz reddedilince TOKİ internet sitesinden ihalenin 2. oturumununun 2 Mayıs'ta saat 15.30'da yapılacağı açıklandı. TOKİ'nin 900 bin metrekarelik dolgu sahasında yapacağı projede 40 bin kişilik stadyum, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, kamp eğitim merkezi binası, açık spor tesisleri, 2 doğal çim antrenman sahası, 5 sentetik çim antrenman saha, 4 tenis kortu, 2 basketbol sahası, 1 voleybol sahası ve açık otopark yer alıyor.
 
GECİKME BAŞKAN ŞENER'İ KIZDIRDI
 
Akyazı stadyumu ve spor tesislerinin, proje aşamasında, dolgu aşamasında ve ihale aşamalarında çıkan sorunlar ve yapımın uzaması Başkan Sadri Şener'i de kızdırdı. Sürekli sorun çıkmasının projeye olan hevesini kaçırdığını belirten Sadri Şener, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Sayın Bakan Erdoğan Bayraktar destek ziyaretinde bulundu kulübe. Teşekkür ederim. Ancak ne basındaki ne yönetimdeki arkadaşlarım Bakan'a Akyazı konusunda hiç bir soru sormuyor. Artık ben ne yapayım? İnsan, 'Sayın Bakanım Akyazı projesinin ihalesi niye uzuyor? Bursa'da, Antalya'da uzamıyor da Akyazı'da neden sorun çıkıyor?' diye sorar. Ancak soru soran yok" ifadesini kullanmıştı. Şener ayrıca diğer stadyumlardaki gecikmeleri de hatırlatarak, "Camiamızın büyük hayali olan bu projeyi hakkıyla tamamlayabilecek bir firmanın almasını dilerim" dedi.
 
DHA-Spor - Türkiye-Trabzon - Ömür AVCI

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!