comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor yara sardı!

22 Nisan 2013, Pazartesi 22:01

30. haftanın kapanış maçında Eskişehirspor'a konuk olan Trabzonspor Adrian'ın tek golüyle 3 puana ulaşarak tırmanışına devam etti.

Spor Toto Süper Lig'in 30. hafta mücadelesinde Trabzonspor Eskişehispor'a konuk oldu. Mücadeleyi Trabzonspor 5. dakikada Adrian'ın kaydettiği frikik golüyle 1-0 kazanmayı başardı.

Uzun süreden sonra üst üste 2. galibiyetini alan Karadeniz ekibi puanını 40'a yükseltti. Eskişehir ise 39 puanda kaldı.

Alper Potuk, Kamara, Tello gibi oyuncularından yoksun olan Eskişehirspor ilk yarı Erkan Zengin'in sakatlanmasıyla oyundan düştü. Hücumda istediği etkinliği yaratamayan ev sahibi ekibin karşısında Trabzonspor erken bulduğu golün avantajını maçın sonuna kadar koruyarak 3 puanı cebe indirdi.

ES-ES'TE ÖNEMLİ EKSİKLER

Ev sahibi Eskişehirspor'da Trabzonspor karşısında iki önemli eksik vardı. Es-Es'te sarı kart cezalısı Alper Potuk ile adale problemi yaşayan Rodrigo Tello bu zorlu mücadelede forma giyemedi.

COLMAN VE BAMBA SORUNU

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Eskişehirspor arasındaki 30. hafta kapanış maçı öncesinde konuşan bordo mavililerin teknik direktörü Tolunay Kafkas, Gustavo Colman ve Sol Bamba'nın durumlarına açıklama getirdi. Arjantinli Colman'ın kulüple ilgili kafasında soru işaretleri olduğunu dile getiren Kafkas, Sol Bamba'nın da ciddi ailevi sorunları olduğunu açıkladı. İşte Kafkas'ın sözleri:

"Ciddi ailevi sorunları var Bamba'nın. Colman da Kupa maçından sonra menajerini Trabzon'a çağırdı. Kulüple görüşmek istedi. Colman kafasındakileri netleştirmeli. Biz ona gerekli yardımı yaptık ama bundan sonra sorunu çözecek olan kendisi."


FIRTINA GİBİ BAŞLANGIÇ

Zorlu mücadele ortada başladı. İki tarafın da irili ufaklı ataklarla birbirini yokladığı dakikalarda Diego, Halil Altıntop'u ceza sahasının bir karış dışında düşürdü. Adrian Mierjewski buradan kullandığı serbest vuruşu Boffin'in sağında filelere gönderdi ve bordo-mavileler 1-0 öne geçti.

POZİSYON YOK

İlk devrede Trabzon ilk golü bulmasıyla daha kontrollü bir oyun oynadı. ÖZellikle eskişehirspor Alper Potuk'un orta sahadaki etkinliğini çok aradı. Hücumda istediği etkinliği yaratamayan Es-Es, Trabzon kalesinde büyük tehlike yaratmaktan yoksundu. Trabzonspor da skoru korumak adına büyük çaba gösterdi. İlk devre 1-0 Trabzonpsor üstünlüğüyle geçildi. Erkan Zengin'in oyunun ilk bölümlerinde sakatlanarak çıkması ev sahibi ekibin etkinliğini iyice azalttı.

ESKİŞEHİR BASTIRDI AMA...

İkinci devrede Eskişehirspor topu ayağında daha çok tutmayı başaran taraftı. Bu üstünlüğünü pozisyon zenginliğine çeviremeyen Eskişehir, hücum oyuncularının eksikliğini aradı. Kamara, Alper ve Tello gibi oyuncuların olmayışının yanında Erkan Zengin'in de sakatlanması sonunda ibre Trabzonspor'a çevrildi. Bordo-mavililer Orduspor'dan sonra Eskişehir'i de yenerek rahat bir nefes aldı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!