comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Kafkas'ın Fırtına'sı Es-Es karşısında

31 Ocak 2013, Perşembe 05:48

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda bugün Eskişehirspor ile Trabzonspor karşılaşacak.

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda bugün Eskişehirspor ile Trabzonspor karşılaşacak. Eskişehir Atatürk Stadı'ndaki müsabaka 19.30'da başlayacak ve A Haber'den canlı olarak izlenebilecek.

Saat 19:00'da başlayacak ve A Haber ekranlarından naklen yayınlanacak mücadeleyi Sporx Canlı Anlatım Servisi farkıyla takip edebilirsiniz. Dilerseniz twitter üzerinden yaptığınız yorumların sonuna sporxcanli etiketini ekleyerek yorumlarınızın canlı anlatım sayfasında görünmesini sağlayabilirsiniz. FIRTINA'DA 8 EKSİK Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in de bulunduğu kafilede, Fildişi Sahili Milli Futbol Takımı'nın Afrika Kupası kadrosundaki Zokora, Bamba ile sakatlıkları süren Emre, Tolga, Volkan, kırmızı kart cezalısı Celustka'nın yanı sıra Adrian ve Colman yer almadı. Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 1 ay hak mahrumiyeti cezası alan Şener'in maçı Atatürk Stadı'nda izleyemeyeceği bildirildi. TRABZON ES-ES'E HİÇ YENİLMEDİ Trabzonspor ile Eskişehirspor takımları Ziraat Türkiye kupasında 5 kez karşılaştı. İki takım ilk olarak 1976-77 sezonunda 3.kademede karşılaşmış sahasında 1-0 kazanan Trabzonspor deplasmanda 0-0 berabere kalıp üst tura yükselmişti. 1991-92 sezonunda 6.kademede karşılaşan iki takımdan kazanan taraf 1-0'lık skorla Trabzonspor olmuştu. İki takım 2006-07 sezonunda grup maçında karşılaşmış kazanan 5-2'lik sonuçla Trabzonspor olmuştu. Trabzonspor bu sezonda grup maçında rakibini sahasında 2-0 mağlup etti. İki takım arasında kupa tarihinde oynanan 5 maçın 4 tanesini Trabzonspor kazanırken 1 maç berabere bitti, Eskişehirspor rakibini yenemedi.

ERKAN ZENGİN KUPA'DA DURMUYOR Eskişehirspor'un orta saha oyuncusu Erkan Zengin bu sezon Ziraat Türkiye kupasında oynadığı 6 maçta 7 gol attı. Erkan Zengin böylece Gençlerbirliği takımından Artun Akçakın ile birlikte kupanın en golcü iki oyuncusundan biri oldu. Erkan Zengin bu sezon Süper Lig'de ise 16 maçta 3 gol attı.

TRABZON HİÇ LİDER ÇIKMADI Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupasında gruplarında bu sezondan önce 6 kez yer almış sadece 2 kez tur atlayan taraf olmuştu. 2009-10 sezonunda grubunu 2.sırada tamamlayan Trabzonspor kupayı müzesine götürürken, 2008-09 sezonunda 4.sırada kalıp elenmiş, 2007-08 sezonunda 3.sırada kalıp elenmiş, 2006-07 sezonunda 2.sırada yer alarak çeyrek finale kalmış, 2005-06 sezonunda ise 3.sırada yer alarak kupaya veda etmişti. Trabzonspor 2010-11 sezon ise grupta 3.sırada kalıp elenen taraf olmuştu. Trabzonspor gruplardan üst tura çıkarken hiç lider olmadı. Trabzonspor bu sezon Ziraat Türkiye kupası grubunda oynadığı 4 maçta 4 galibiyet aldı.

KAFKAS KUPA SEVİNCİNE AŞİNA Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas, 2007-08 sezonunda Kayserispor ile Ziraat Türkiye kupasını kazanmıştı. Tolunay Kafkas 2010-11 sezonunda da Gaziantepspor'un başında kupada yarı finale kadar yükselmiş Beşiktaş'a elenmişti. MUHTEMEL 11'LER ESKİŞEHİRSPOR Boffin
Veysel
Servet
Diego
Dede
Mehmet
Alper
Hürriyet
Erkan
Necati
Kamara TRABZONSPOR Onur
Zeki
Mustafa
Abdullah
Emerson
Aykut
Soner
Sapara
Alanzinho
Olcan
Vittek STAT: Atatürk
SAAT: 19.30
YAYIN: A Haber
HAKEM: Koray Gençerler

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!