comScore

Trabzonspor Trabzonspor

TFF'den FLAŞ MHK önerisi! - Süper Lig Haberleri

24 Şubat 2016, Çarşamba 10:05
TFF'den FLAŞ MHK önerisi! - Süper Lig Haberleri

TFF, sürekli tartışılan MHK ile ilgili önemli bir sistem değişikliğini teklif etmeyi düşünüyor.

FutbolArena - Süper Lig'de Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan maçta Deniz Ateş Bitnel'in verdiği hatalı kararlar sonrası MHK'ye olan eleştiriler artmış durumda. TFF, bu eleştirileri azaltmak için kulüplere MHK seçimlerinde sistemin değişmesini teklif edecek.


MHK seçimlerinde sistem değişecek mi?


Sabah'ın haberine göre; Yıldırım Demirören, kulüplere seslenip, "Gelin MHK'yi Federasyon değil, Federasyonu da seçen futbol ailesi yani delegeler seçsin" diyecek. Böylelikle hakemler ve hataları TFF'nin sorumluluğundan çıkarılıp, futbolun paydaşlarıyla paylaşılacak. Bundan sonraki süreçte sıkıntı yaşandığında "Biz değil siz seçtiniz" diyerek kaotik ortamın son bulması sağlanacak. Ancak delegelerin MHK üyelerini nasıl seçeceği, adayların nasıl belirleneceği daha sonra netlik kazanacak.

238560-haber
 
DELEGE SAYISINI AZALTALIM 
Federasyon Başkanı Demirören, TFF Başkanı ve yönetimini seçen delege yapısı için de değişim talebini dile getirecek: "Gerekirse kulüplerin delege sayısını azaltalım." Futbol adamlarının sayısını çoğaltalım ama bunu hep birlikte yapalım. Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi olarak her değişime açığız mesajı verilecek.
 
YABANCIYA ÖDENEN PARA SABİTLENECEK 
Yabancıyı serbest bırakan TFF, 14 yabancı hakkını kullanan kulüpler katlamalı olarak lisans bedeli ödüyordu. Bu rakam sabitlenecek.
 
TFF KENDİ PAYINDAN VERECEK 
Futbol Federasyonu yayın ihalesinden kendi aldığı payın yüzde 4-5 seviyesine inmesini kabul ettiğini açıklayacak. Kalan bölüm kulüplere dağıtılacak.

22287-video

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!