comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Nuri Albayrak: 'Trabzonspor var olma mücadelesi veriyor'

22 Aralık 2015, Salı 12:40
Nuri Albayrak: 'Trabzonspor var olma mücadelesi veriyor'

Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak açıklamalarda bulundu.

Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Trabzonspor'da 1-2 yıl şampiyonluk beklenmemesi, öncelikle ekonominin düzeltilmesi gerektiğini söyledi. 

Bordo-mavili kulübün göreve yeni gelen yönetim kurulunun eski başkanlara yaptığı davetin ardından hafta sonu Trabzon'a gelerek Antalyaspor maçını izleyen Albayrak, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Albayrak, birlik ve beraberliğin olduğu yerde başarının geleceğini belirterek, "Sağ olsun başkan bizi aradı. Trabzonspor'da birlik beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Biz maçlara gelsek de gelmesek de her zaman Tabzonspor'un yanındayız. Gönül isterdi ki tüm başkanlar gelsin ama bazılarının işleri güçleri vardı. Onların kalplerinin de Trabzonspor'un başarısı için attığını biliyoruz. Güzel bir organizasyondu, arkadaşlara teşekkür ederiz" dedi.

Karşılaşmada taraftar sayısının istenilen düzeyde olmadığını ancak bir artış yaşandığını gördüğünü de anlatan Albayrak, "Trabzonspor'un genel kuruluna 8 bin insan geldi, statta 5 bin kişi vardı. Bu üzücü, inşallah zamanla taraftarın gönlü alınır. Sadece bu Trabzonspor ile ilgili de değil, son yıllarda taraftarlar, futboldan soğudu" diye konuştu.

- "Var olma ile yok olma mücadelesi veriyor"

Trabzonspor'da göreve gelen yönetimden hemen şampiyonluk beklenmemesi gerektiğini dile getiren Albayrak, şunları kaydetti:

"1-2 yıl Trabzon halkı, Trabzonspor camiası, Trabzonspor'dan şampiyonluk beklememeli. Basın, kamuoyu, kimse şampiyonluk beklentisinin içine girmesin. Tek beklentileri Trabzonspor'un ekonomik durumunun düzelmesi olsun. Bu beklenti doğrultusunda 2-3 yılda iyi bir ekip kurulur. Hep, şampiyonluğu ön plana aldık, ekonomi hiç gündeme gelmedi. Borç için söylenen 600 milyon liranın üzerinde. Her yıl 250 milyon lira gider var. Gelir ise ortalama 80 milyon lira. Öncelikli olarak ekonomik dengenin kurulması gerekir. Bu giderleri, borçları aşağıya çekelim. Şu anda Trabzonspor var olma ile yok olma arasında mücadele ediyor." 

- Teknik heyet sorunu

Albayrak, Ersun Yanal'ın tekrar takımın başına gelmesini tasvip etmeyeceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benimle çalışmış bir teknik adam ama ben bugün başkan olsam Trabzonspor'un başına Ersun Yanal'ı getirmem. Trabzonspor'un teknik direktör değişimine ihtiyacı yok, Sadi hocayla devam edilmesi lazım. Şehrimizin çocuğu, bütün fedakarlığı yapar. Trabzonspor'un teknik direktörlük problemi yok, ekonomik problemi var. Gelirleri nasıl arttırabiliriz, giderleri nasıl azaltabiliriz. Onun hesabını yapalım. Altyapıyı bildiği için de Sadi Tekelioğlu bir şanstır. Trabzonspor, özüne dönmelidir. Trabzon ve yöredeki şehir takımları yeter. Önce 1461'de sonra da Trabzonspor'da forma giyecek oyuncular çıkar."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!