comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor, Dame N'Doye'u açıkladı

10 Ağustos 2015, Pazartesi 12:27
Trabzonspor, Dame N'Doye'u açıkladı

Trabzonspor golcü oyuncu Dame N'Doye ile görüşmelere başladığını açıkladı.

FutbolArena - Trabzonspor uzun süredir transfer görüşmelerini sürdürdüğü Dame N'Doye için resmi bir açıklama yaptı.

İşte KAP'a yapılan açıklama;
"Profesyonel futbolcu Dame N'Doye'nin kulübümüze transferi konusunda Hull City Tigers Ltd.  ile anlaşma sağlanmıştır.
   
Anlaşmaya göre, Hull City Tigers Ltd.'ye sözleşme fesih bedeli olarak 3.150.000.-EUR ödenecektir. 

 Profesyonel futbolcu Dame N'Doye ile 2017-18 futbol sezonu sonuna kadar 3    (üç) yıllık anlaşma sağlanmıştır.Anlaşmaya göre oyuncuya ;
 
2015-16 futbol sezonu için 2.500.000.-EUR garanti ücret,
2016-17 futbol sezonu için 2.500.000.-EUR garanti ücret,
2017-18 futbol sezonu için 2.500.000.-EUR garanti ücret ödenecektir.
 
Kamuoyunun bilgisine duyurulur.

Saygılarımızla"

Dame N'Doye kimdir?

Trabzonspor'un 2012 yılında kadrosuna katmak istediği N'Doye o dönem Lokomotiv Moskova'ya transfer olmuştu ve Kopenhag'dan sonra kariyerinin en parlak dönemini buradan geçirdi. Nitekim Hull City geçen yıl küme düşse de N'Doye, 30 yaşında Premier Lig'e transfer olarak kariyeri açısından parlak bir referans oluşturdu. 
 
İdeal golcü
 
N'Doye özellikle Kopenhag döneminde büyük bir çıkış gösterdi ve devamında 2.5 sezonluk Lokomoiv Moskova kariyerinde yükselişini sürdürdü. Ayrıca Hul City'deki kısa döneminde ise Şubat ayında takımının attığı 13 golün 6'sına katkıda bulundu. Hava toplarındaki etkinliğiyle tanınan Senegal'li golcü aynı zamanda güçlü fiziğiyle sırtı dönük oyunlarda da etkili. Ancak N'Doye'un en önemli farkı kanat ortalarındaki etkinliğidir. 
 
"Kendimi ve ailemi düşünmek zorundayım"
 
N'Doye 30 yaşına geldiği için Lokomotiv Moskova'dan, Hull City'ye transfer olduğu dönemde artık kariyerinden ziyade maddi açıdan kendimi ve ailemi düşünmek zorundayım açıklamasında bulunmuştu. Bu anlamda Trabzonspor'u tercih etmesinin başlıca sebeplerinden biri de para. 
 
Türkiye'de faydalı olur
 
2.5 yılını Rusya'da geçirmiş bir oyuncunun Süper Lig'de fayda sağlayamaması büyük sürpriz olur. Zira Rusya ve Süper Lig her hattıyla büyük benzerlikler taşıyor. Rusya da tıpkı Türkiye gibi sert iklim, elverişsiz zemin ve mücadeleye dayalı bir futbol kültürüne sahip. Bu anlamda N'Doye eğer takımda iyi bir hava yakalanırsa bu sezon rahatlıkla çift haneli rakamlara ulaşır.

Barbaros Yıldızlı

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!