comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Esteban Alvarado: 'Rekabete hazırım'

07 Ağustos 2015, Cuma 15:50
Esteban Alvarado: 'Rekabete hazırım'

UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmenin şokunu yaşayan Trabzonspor, dün 2 yıllığına renklerine kattığı kaleci Esteban Alvarado ile sözleşme imzaladı.

Rekabete hazır olduğunun altını çizen Kostarikalı kaleci, Trabzonspor'a katkı sağlamak için elinden geleni yapacağının sözünü verdi. Sportif Direktör Süleyman Hurma da ellerindeki kalecilerle kalelerinin çok sağlam olacağına inandığını ifade etti.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki imza töreninde konuşan Alvarado, Türkiye'ye gelme kararı vermesinin çok zor olmadığını belirterek, "Trabzonspor'un çok büyük bir camia olduğunu, ülkenin belkide en sadık taraftar gurubuna sadık olduğunu okudum, duydum, gördüm. Şehri de gezme imkanı oldu. Benim beklentilerimi karşılayacak bir yer olduğunu düşünüyorum. Umut ediyorum ki her şey iyi gelişecek." dedi.
Takıma katkı sağlama için elinden geleni yapacağının sözünü veren Kostarikalı kaleci, takımda çok iyi kaleciler olduğunu, daha da iyisini bireysel performansıyla takım yararına vermek için burada olduğunu dile getirdi. Takım içi rekabete de hazır olduğunun altını çizen başarılı eldiven, sözlerine şöyle devam etti: "Elimden gelenin en iyisini yapıp ondan sonra hocanın tercihini bekleyeceğim. Burada rekabete açık ve kararlı bir şekilde geldiğimi belirtmek isterim. Takımla ilk antrenmanımı da gerçekleştirdim. Her şey çok yerinde, çok güzel gidiyor. Daha önce oynadığım takımlarda nasıl yarışmacı bir kimlikle bulunduysam, burada da hiçbir şekilde değişmeden en iyisini yapacağım."

Rekabete kabul ederek en iyi şekilde çalışıp birinci kaleci olmaya çalıştığını anlatan Alvarado, Onur ile ilgili düşünceleri ve Rabotnicki maçındaki performansına nasıl bulduğuna dair soruya şu cevabı verdi: "Çok çalışkan ve formayı almak için elinden geleni yapan bir oyuncuyum. Burada da böyle olacak. Türkiye'de çok iyi kaleciler olduğunu biliyorum. Onur da çok büyük bir kaleci, buraya çok katkılar sağlamış. Dünkü maçla ilgili düşüncem; hepimiz insanız, bu işi yapanların da insan olduğunu unutmamamız lazım. Hatalar her zaman olacaktır. Bunu bir kişiye yıkmak yanlıştır. Bunlar futbolda oluyor, olmaya da devam edecektir. Çünkü hatalarla dolu bir oyun. Bunu burada sonlandırmamız gerekiyor. Konuyu daha fazla Onur özelinde götürmemeliyiz. Futbol takım halinde oynanan bir oyun. Hatalar tabi ki olacaktır. Onur'un çok iyi bir kaleci olduğunu söyleyebilirim. Birbirimizi daha yukarı taşıyacak ortamı oluşturabilirsek ondan sonra kimin hakkıyla formayı o alacaktır diye düşünüyorum."

HURMA: "KALEMİZ ÇOK SAĞLAMDA OLACAK"

Hakan Arıkan'ın ayrılmasından sonra kaleci arayışına girdiklerini söyleyen Sportif Direktör Süleyman Hurma, "Kulübümüzde çok değerli kaleciler var, ancak daya iyi bir rekabet ortamının oluşması için iyi ve kaliteli bir kaleci aldığımızı düşünüyorum. Kulübümüze hayırlı olsun. Elimizdeki kalecilerle birlikte kalemiz çok sağlam olacak."
Dün Trabzon'a getirdikleri Samba ve gündemlerinde olan N'Doye ile görüşmelerinin sürdüğünü da belirten Süleyman Hurma, 3 tane iyi oyuncuyla takımı takviye edeceklerinin bilgisini verdi.

Hurma, Trabzonspor'un hedefleriyle ilgili soru üzerine, "Biz bir takım kuracağız, bu takım kesinlikle şampiyonluğa oynayacak. Olur mu olmazı mı önceden bilmek çok kolay değil. Çünkü bazen bir karış yukarı giden top sizin kaderinizi belirleyebiliyor. Ama şunu hep birlikte göreceğiz; bu takıma baktığınızda şunu söyleyeceksiniz, "

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!