comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor'un yeni transferi Samba kimdir?

06 Ağustos 2015, Perşembe 13:50
Trabzonspor'un yeni transferi Samba kimdir?

Trabzonspor, Dinamo Moskova'nın dev stoperi Chris Samba'yı renklerine bağladı. İşte Kongo'lu futbolcu hakkında bilmeniz gerekenler.  

FutbolArena Analiz - Trabzonspor, Dinamo Moskova'nın Kongo'lu savunma oyuncusu Chris Samba'yı transfer ettiğini KAP'a bildirdi. 31 yaşındaki stoper tam bir kule. 

Chris Samba kimdir?


5 yıllık Premier Lig macerasının ardından 2012 yılında Rusya'nın yolunu tutan Chris Samba, 1 yıl kadar Anzhi forması giydikten sonra astronomik ücretle Dinamo Moskova'ya transfer oldu. Geçtiğimiz sezon Dinamo Moskova'nın vazgeçilmez oyuncularının başında gelen Kongo'lu stoper ligde 24, Avrupa Ligi'nde ise 13 maçta forma giyerek savunmayı ayakta tutan isim oldu. Ancak bu yıl Dinamo Moskova'nın UEFA'dan men cezası almasıyla birlikte kulübün içinde bulunduğu mali krizden ötürü ayrılma kararı aldı. 
1.94 boyundaki Chris Samba özellikle ikili mücadelelerdeki güçlü fiziğiyle tanınır. Uzun boyuna rağmen top tekniği gayet iyi olan Samba'nın en önemli meziyeti ise duran toplardaki sürpriz çıkışları. Ancak yaşının ilerlemesi nedeniyle ağır fiziğini eskisi kadar çabuk kullanamadığı için 3 yıl önceki performansından uzak. 

Chris Samba bu sezon Dinamo Moskova'nın hazırlık kampında sakatlandığı için ligin ilk 3 maçında forma giyemedi. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!