comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Differdange 03 - Trabzonspor maçından notlar

23 Temmuz 2015, Perşembe 20:20
Differdange 03 - Trabzonspor maçından notlar

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Lüksemburg'un Differdange 03 takımına konuk olan Trabzonspor, rakibi karşısına ilk maça göre 2 değişiklikle çıktı. 

Teknik direktör Şota Arveladze, Trabzon'da yapılan ilk maçta 11'de forma verdiği Soner Aydoğdu ve Erkan Zengin'i bu kez yedek kulübesinde oturttu. Gürcü teknik adam, Soner'in yerine Constant'a, Erkan'ın yerine ise Yusuf Erdoğan'a görev verdi.

Eksik oyuncu fazlalığı

Bordo-mavili takımda, ilk maçta olduğu gibi UEFA'ya gönderilen listede adları yer almayan yeni transferler Okay Yokuşlu, Alper Uludağ, M'bia, Cavanda ile bonservisi Kasımpaşa'dan alınan Özer Hurmacı forma giyemedi. İyileşmesine karşın daha önceden sakatlığı sebebiyle listeye dahil edilmeyen Cardozo da oynayamadı.

Sakatlıkları bulunan Bourceanu, Deniz Yılmaz, Yatabare ve Bosingwa ile UEFA'ya bildirilen 23 kişilik listede adları bulunan ancak kendilerinden kulüp bulmaları istenen Mustafa Akbaş, İshak Doğan, Ferhat Yazgan ile Almanya kampına gelmesine karşı listede olmayan Serdar Gürler de takımda yer alamayan diğer isimler oldular.  

Constant'ın forma hasreti sona erdi

Trabzonspor'da en son geçen sezon 22 Şubat'ta Kasımpaşa ile deplasmanda oynanılan maçta forma giyen, 26 Şubat'ta UEFA Avrupa Ligi 2. turundaki Napoli maçında kadroda olmasına karşın görev alamayan ve ardından da teknik direktör Ersun Yanal tarafından kadro dışı bırakılan Constant'ın forma hasreti de Differdange 03 maçında sona erdi.

Yanal'ın takımdan ayrılmasının ardından göreve gelen teknik direktör Şota Arveladze'nin oynatmayı düşündüğü ancak Differdange 03 ile oynanılan ilk maç öncesi sakatlanan Constant, durumunun düzelmesinin ardından ilk 11'de şans buldu.

Orta alanda görev alan Constant, bordo-mavili takımda 150 gün sonra bir resmi maçta oynayarak formasına kavuştu.

Mehmet Ekici de 11'de

Lüksemburg takımı karşısında ilk maçta alınan 1-0'lık galibiyette takımının golünü kaydeden ancak maçın ikinci yarısında sakatlanarak oyunu terketmek zorunda kalan Mehmet Ekici de iyileşmesinin ardından ilk 11'de görev aldı.

Şota Arveladze, Almanya kampında son 2 gündür çalışmalara katılan Mehmet Ekici'nin durumunu iyi hissetmesinin ardından sahaya sürdü.

Trabzonspor taraftarları çoğunlukta

Trabzonspor taraftarları, takımlarını Lüksemburg deplasmanında yalnız bırakmadı. Lüksemburg ve çevre ülkelerde yaşayan bordo-mavili taraftarlar, kendilerine ayrılan tribünü doldurdu. Bazı taraftarlar da  Lüksemburg tribününde yer aldı.

Lüksemburg takımı taraftarları bordo-mavili takımın aksine maça ilgi göstermediler. Yaklaşık 2 bin dolayında bordo-mavili taraftar maçı izlerken Lüksemburg temsilcisi taraftarları azınlıkta kaldı.

Trabzonspor'da kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da Lüksemburg'a gelerek karşılaşmayı izledi. Hacıosmanoğlu, maç öncesi kulüp sportif direktörü Süleyman Hurma ile protokol tribünde bir süre görüşme yaptı. Hacıosmanoğlu, Almanya kampında bulunan ancak kadroda yer almadıkları için maçı tribünde izleyen oyuncularla da tokalaştı. 

Sabah antrenman yaptılar

Karşılaşmada forma giymeyen oyuncuların Almanya kampında sabah bir çalışma yaptıkları bildirildi.

Antrenmanda Özer Hurmacı'nın belinde ağrı hissederek çalışmayı bıraktığı ve durumunun yapılacak kontrollerden sonra belli olacağı öğrenildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!