comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor'a Fenerbahçeli tercüman

14 Temmuz 2015, Salı 16:36
Trabzonspor'a Fenerbahçeli tercüman

Umut Köse Bordo Mavili kulüpte göreve başladı.

Trabzonspor Kulübü bünyesine yeni bir tercüman katıldı. Buna göre Umut Köse Bordo Mavili kulüpte göreve başladı.
 
Daha önce Fenerbahçe'de Luis Aragones'in tercümanlığını yapan, Kayserispor'da da çalışan Köse, Süleyman Hurma'nın referansıyla Trabzonspor'a geldi. Köse, takımda İspanyolca bilen  futbolcuların tercümanlığını yapacak.
 
İyi bir Fenerbahçeli olarak tanınan Umut Köse, Alex de Souza ve Rıdvan Dilmen'le birlikte Metris Cezaevi'nde Aziz Yıldırım'ı ziyaret ederken objektiflere takılmıştı.
 
Twitter hesabını "umutkosefb" olarak açan tercüman için Sarı Lacivertli kulüpten ayrıldıktan sonra eski menajer Volkan Ballı'nın sosyal medya üzerinden, "Takımımızdaki görevlerine son verilen FENERBAHÇE SEVDALISI Umut Köse ve Mahmut Sökün'e yeni yaşamlarında başarılar dilerim." mesajı verdiği ortaya çıktı. Umut Köse daha sonra Twitter nickini değiştirerek hesabını kapattı.

KAYSERİ'DE SORUN OLDU
 
Bu arada Umut Köse'nin Kayserispor'da çalıştığı dönemde de yerel medya tarafından eleştirildiği ortaya çıktı. Özellikle bazı yabancı futbolcularla Prosinecki ve Domingos'un da tercümanlığını yapan Umut Köse'nin tercümeleri tam olarak yapmadığı, farklı şekilde aktardığı iddiaları haberlere konu oldu.
 
Jaja ve Cleyton'un Kayserispor'dan giderken bu isimle sorunlar yaşadığı, Prosinecki ile Domingos'un maç öncesi ve sonrasında yayıncı kuruluşa yaptıkları açıklamaların haricinde Umut Köse'yi değerlendirmedikleri öne sürüldü. Köse'nin ayrıca Bobo ve Nobre gibi isimlerle de ters düştüğü, kulüpte “ İkinci adam benim” şeklinde ifadeler kullandığı dile getirildi.
 
Ayrıca Tercüman Umut Köse 2014 yılında da Boluspor - Kayserispor maçında hakeme karşı sportmenliğe aykırı davranışı nedeniyle 1 maç ve 6 bin 500 TL. ceza aldığı, aynı karşılaşmada Süleyman Hurma'nın da 42 gün hak mahrumiyeti ile 25 bin TL. ile cezalandırıldığı kaydedildi.
 
Umut Köse'nin yeni görevindeki maaşı ise 8 bin TL. olarak belirlendi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!