comScore

Trabzonspor Trabzonspor

İbrahim Hacıosmanoğlu, Ersun Yanal'ı arayarak istikrarsızlığın sebeplerini sord

27 Nisan 2015, Pazartesi 14:37
İbrahim Hacıosmanoğlu, Ersun Yanal'ı arayarak istikrarsızlığın sebeplerini sord

Trabzonspor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, teknik direktör Ersun Yanal'ı telefonla arayarak istikrarsızlığın sebeplerini sordu.

Geçen hafta Galatasaray'ı mağlup ederek taraftarlarını umutlandıran Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği ile berabere kalarak Avrupa kupalarına gitmenin avantajını kaçırınca Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, teknik direktör Ersun Yanal'dan istikrarsızlığın sebeplerini sordu.

Galatasaray galibiyetiyle Avrupa kupaları için rakiplerinin bir adım önüne geçen Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısında ummadığı bir sonuç aldı. Bursaspor ve İstanbul Başakşehir'le 47'şer puanı bulunan ve averajla kendine 6'ncı sırada yer edinen bordo mavililer, kötü bir futbol ortaya koydu. Geride kalan 28 maçta sadece bir kez üst üste 3 galibiyet alabilen Trabzonspor, son 5 haftada 2 mağlubiyet, 2 galibiyet ve bir beraberlik elde etti.
BAŞKANDAN, YANAL'A TELEFON

Anıtkabir ziyareti için takımla birlikte cumartesi günü Ankara'ya giden Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, cezası nedeniyle maçı stadyumda izleyemeyeceği için Final Four finalinde basketbol takımının yanında olmak amacıyla Trabzon'a döndü. Maçı Trabzon'da televizyondan izleyen Hacıosmanoğlu, büyük üzüntü yaşadı ve çevresinde bulunanlara, "Galatasaray maçındaki takımla bu takım arasında neden bu kadar fark var anlayamıyorum" dedi.

Başkan Hacıosmanoğlu'nun maçın ardından teknik direktör Ersun Yanal'la bir telefon görüşmesi yaptığı ve kötü futbolun nedenleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi. Ersun Yanal'ın da Başkan Hacıosmanoğlu'na sakatlıklar nedeniyle yapılan mecburi oyuncu değişikliklerinin takımın oyun dengesini bozduğunu ve sonucunda da beraberlik geldiğini söylediği öğrenildi.

GURBETTE 3 PUAN HARAM

Trabzonspor, bu sezon İstanbul Başakşehir'le birlikte ligin en fazla beraberlik alan 2 takımından biri olurken bu beraberliklerin 8'ini deplasmanda elde etti. Böylece deplasmanda en fazla berabere kalan takım ünvanını kimseye kaptırmayan bordo mavililer, rakip sahada tam 28 puan kaybetti. Deplasmanda oynadığı 14 deplasman maçında sadece 2 galibiyet alan Trabzonspor, 4 kez de sahadan mağlup ayrıldı.

SAKATLIK ŞOKU

Deplasmanda Gençlerbirliği karşısında 2 puan bırakan Trabzonspor, ayrıca 2 futbolcusunu da kaybetmenin şokunu yaşadı. Kasığında yırtık tespit edildiği için büyük ihtimalle sezonu kapatan Yatabare'nin son durumunun çekilecek MR'ın ardından netleşeceği aıklandı. Burnunda kırık olan Mustafa Akbaş'ın ise büyük ihtimalle operasyon geçireceği, Beşiktaş maçında ise ihtiyaç olması halinde maskeyle oynayabileceği belirtildi.

YEREL BASINDAN ELEŞTİRİ

Yerel gazeteler, Galatasaray galibiyetinin ardından alınan Gençlerbirliği beraberliği nedeniyle bordo mavili takımı sert şekilde eleştirdi. Taka Gazetesi, "Mehter takımı gibi", Karadeniz'in Sesi Gazetesi, "Bu takım adamı kanser eder", Günebakış Gazetesi, "Bir varmış bir yokmuş", Son Nokta Gazetesi, "Deplasman fukarası", Karadeniz Gazetesi, "Siyah beyaz film gibi biraz.. Trabzon'un bir haftası diğerine uymuyor", Kuzey Ekspres Gazetesi", "Bir var bir yok" başlıklarıyla maçı okuyucularına duyurdu.

BEŞİKTAŞ HAZIRLIKLARI SALI GÜNÜ BAŞLAYACAK

Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, Gençlerbirliği maçının ardından oyuncularına bir günlük izin verdi. Trabzonspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarına Salı günü yapacağı antrenmanla başlayacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!