comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Benfica'da Cardozo unutuldu

07 Nisan 2015, Salı 13:16
Benfica'da Cardozo unutuldu

Sezon başında Trabzonspor'a transfer olan Oscar Cardozo, eski kulübü Benfica'da unutuldu.

FutbolArena Dış Haberler - Benfica'da bu sezon Jonas fırtınası esiyor.
Portekiz 1.Liginde en yakın rakibi Porto'nun 3 puan üzerinde 68 puanla zirve koltuğunda oturan Benfica'da Valencia'dan alınan Jonas sergilediği performansla adeta parmak ısırtıyor. Oscar Cardozo'nun Trabzonspor'a satılması sonrası İspanyol ekibinden transfer edilen Jonas bu sezon kırmızı-beyazlı forma ile çıktığı 27 maçta 22 gol atarken; maç başına 0.81 gol ortalaması tutturmayı başardı. Oscar Cardozo ise bu sezon bordo-mavililerde 27 maça çıkıp, 18 gol atma başarısı gösterdi.Jonas bu istatistiği ile Porto'nun süper golcüsü Jakcson Martinez (34 maç 26 gol) geride bırakmayı başardı. Eğer Jonas sezon sonuna kadar 5 gol daha atmayı başarırsa, Oscar Cardozo'nun Benfica formasıyla 1 sezonda en çok gol attığı 2009-2010 (26 gol) geride bırakmış olacak.Jonas ayrıca bu sezon Benfica'nın Şampiyonlar Ligi gruplarında oynadığı 6 karşılaşmada ise Valencia'da Avrupa Kupalarında mücadele ettiğinden oynayamamıştı. 
Portekiz Liginde kalan 8 maçta 24 puan toplamayı hedefleyerek hem 44 yıl sonra bir ilki gerçekleştirmek  hemde Porto'nun önünde şampiyonluk ipini göğüslemek isteyen Benfica, Jonas'a güveniyor.

4 forvet bir 'Jonas' etmedi!

Bu arada Valencia'da ise Jonas'ın gidişi ve Benfica'da sergilediği olağanüstü performans sonrası ilginç bir detay belirdi. Yarasaların mevcut kadrosunda yer alan 4 forveti bu sezon toplamda 20 gol atabilirken, Jonas'ın gerisinde kaldı. Nuno'nun ekibinde Paco Alcaccer (7 gol), Negredo (3 gol), Rodrigo (3 gol) ve Piatti (7 gol) kaydedebildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!