comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor'da zirve zamanı

31 Mart 2015, Salı 09:20
Trabzonspor'da zirve zamanı

Oyuncu izlemek için yurtdışına giden teknik direktör Ersun Yanal, bugün Trabzon'a dönecek. Geniş çaplı bir rapor hazırlayan deneyimli çalıştırıcı, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'yla kritik bir zirve gerçekleştirecek.

Avrupa turuna çıkan ve önümüzdeki sezonun temellerini şimdiden atan teknik direktör Ersun Yanal, derin analizleriyle birlikte bugün Trabzon'a dönüyor. Daha önceden listesine aldığı isimleri çıplak gözle kurmaylarıyla birlikte takip eden Yanal, transfer planlarına da büyük oranda şekil verdi.
 
Yeni projelerinin ilk kabataslağını oluşturan başarılı çalıştırıcı, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'yla masaya oturacak. Yeni bir kız çocuğu olan ve özel işleri nedeniyle uzun süredir İstanbul'da bulunan Başkan da bugün Trabzon'a gidecek. Konyaspor maçına kadar takımla birlikte olacak olan Başkan, oyuncuların motivasyonlarını artırmaya çalışacak. Bu kritik toplantının ise 2 ana gündem maddesi bulunuyor. Birincisi Kevin Constant, ikincisi ise gidecek/gelecek oyuncular...
 
Yanal, Constant'ta kararlı
 
Disiplinsiz hareketleri nedeniyle Ersun Yanal tarafından kadro dışı bırakılan Constant'ın takımdaki geleceği büyük ölçüde netleşti. Yönetim, oyuncunun maliyetini hesaba katarak af yolunun açılması yönünde tavır sergilemesine karşın, Yanal'ın kararı çok net. Tecrübeli teknik adam, aldığı kararın dahi tartışılmasını istemiyor. Gineli futbolcunun böylelikle gelebilecek en makul bir teklifte gönderilmesi düşünülüyor.
 
Yatabare kesin, Waris ihtimal
 
Ersun hoca, takım içindeki dengelerde de ciddi derecede oynayacak. Sezon başından beri beklenen patlamayı yapamayan ve doğal olarak eleştirilen Yatabare'nin satılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Waris'in durumunu ise ligde kalan haftalar öncesi göstereceği performans belirleyecek. 
 
Yabancı sınırının kalkacak olmasının ardından geniş yelpazede çalışan Yanal, Başkan'ın belirleyeceği transfer bütçesine göre hareket edecek. Bu sezon 30 milyon Euro'yu aşkın para harcayan Bordo- Mavililer'de yeni rakamın önümüzdeki sezonun daha az olacağı öğrenildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!