comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor'da kritik toplantı

20 Mart 2015, Cuma 10:40
Trabzonspor'da kritik toplantı

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, 4 Nisan'da kulübün sorunları ve çözüm önerileri için geniş katılımlı bir toplantı yapacaklarını söyledi.

Ali Sürmen, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde, Trabzonspor'un sorunlarını her kesimin görüşlerini de alarak masaya yatıracaklarını belirterek, "Camia siyah beyaz olarak ikiye ayrılmış durumda. Hiç gri yok. Biz kişilerin değil, her kesimin, 'Trabzonspor'un divan kurulu' olarak görev yapacağız. Divan kurulu olarak kulübün sorunları ve çözüm önerileri için 4 Nisan'da geniş katılımlı bir toplantı yapacağız" dedi.

Toplantıya sadece divan kurulu üyelerinin katılmayacağını ifade eden Sürmen, şöyle konuştu:

"Bu belki ilk oluyor, toplantıya sporla ilgili bazı kurumları da davet ediyoruz. Belki onların da sorunları, anlatacağı şeyler vardır. Hep beraber düşünelim ve çözüm üretelim. Davetlilerimiz arasında Trabzonspor yönetimi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar belediye başkanlıkları, Valilik, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Futbol İl Temsilciliği, TFF Bölge Müdürlüğü var. Eksiklikler olursa geri kalanını da tamamlarız. Amacımız yeni bir tüzük hazırlamak. Bu nedenle Trabzon Barosu ve Mali Müşavirler Odası'na da davet gönderdik. Bu konuda da her kesimden destek alarak Trabzonspor'a uygun bir tüzük hazırlamak istiyoruz."

- "Yönetim ziyaret etmedi"

Ali Sürmen, Trabzonspor yönetiminin, göreve seçildikleri 14 Şubat'tan bu yana geçen bir aydan fazla süredir kendilerini ziyaret etmediğine değinerek, "Kendileriyle başkan olsun, asbaşkan olsun, yönetici arkadaşlar olsun değişik ortamlarda, maçlarda bir araya geliyoruz. Medeni ilişkiler içerisinde birbirimizle bazı şeyler konuşabiliyoruz ama bizim görüşmek için bir talebimiz olmaz. Trabzonspor'la ilgili bir konu varsa bunu birlikte görüşmeyi isteyebiliriz tabi ki ancak ziyaret için böyle bir talepte bulunmayız. Zaten o tesisler kimsenin değil, Trabzonspor'un tesisleridir" ifadesini kullandı.

Kendileri için divan seçiminden önce "muhalefetin adayı" diye bir algı oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren Sürmen, "Öncelikli hedefimiz herkesin birbiriyle konuşmasını, birlikte proje ve çözüm üretmesini sağlamak olacak. Her kesimin divan kurulu olarak görev yapacağız. Trabzonspor'un sorunlarına herkesle çözüm üretmeye çalışacağız. Toplantılarımız çatışma değil konuşma ve çözüm üretme yeri olacak" dedi.

Divan kurulunun tüzükten aldığı bütün yetkileri kullanacaklarına değinen Ali Sürmen, "Proje üreteceğiz, tüzük yapacağız ama bunları uygulayıp uygulamamak tabi ki yönetimin tasarrufunda" diye konuştu.

Sürmen, uzun süredir atanamayan sicil kurulunun da gelecek hafta atamasını yapacaklarını söyledi.

Ali Sürmen, Trabzonspor kongresinin tekrarıyla ilgili olarak Yargıtay'ın verdiği kararın yazımının sürdüğünü, en geç nisan ayı başında Yargıtay kararının açıklanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!