comScore

Trabzonspor Trabzonspor

İşte Mehmet Ekici'nin bonservis bedeli!

11 Mart 2015, Çarşamba 14:33
İşte Mehmet Ekici'nin bonservis bedeli!

Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Mehmet Ekici'nin gerçek serbest kalma bedelini açıkladı.

Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan, bordo mavili takım ile ilgili merak edilen bir çok konuya açıklık getirdi.
 
Aslan, Mehmet Ekici'nin serbest kalma bedelinin basına yansıdığı gibi 15 değil, 10 milyon euro olduğunu ifade ederek,  "Serbest kalma sınırı için üzülüyoruz. Keşke 15-20 milyon euro deseydik'' şeklinde konuştu.
 
''Tek çiçekle bahar gelmiyor'' 
 
Trabzonspor, Ersun Yanal'ı takımın başına getirmesinden sonra Karadeniz ekibinde başarılı bir grafik çizdi. Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan bununla ilgili, ''Ersun hoca sistem hocasıdır. Tek tek futbolcular üzerinde değil daha çok takım sistemi üzerinde duran bir hoca olduğu için sistem oturmadan takımın tam başarılı olması beklenmemeli. Sistemin oturmaya başlaması ve iskeletin oturmaya başlaması bu başarıda etken oldu'' dedi.
 
Sakat futbolcularının ve Afrika Kupası'ndan futbolcularının dönmesiyle beraber toparlanmaya başladıklarını söyleyen Yakup Aslan, ''Rakiplerimiz olan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin avantajı futbolcularının daha az maç yapmış olması'' dedi.
 
Mersin İdman Yurdu'nun kendi sahasında güçlü bir ekip olduğunu belirten yönetici, ''Yalnız burada tek maça aldanıp gevşememek lazım. Sonuçta tek çiçekle bahar gelmiyor. Önümüzdeki bütün maçları alırsak başarılı sayacağız kendimizi. Hakem hatalarından dolayı puan kaybetmeseydik şampiyonluk potasının içinde olacaktık'' dedi.
 
''Ersun Yanal'a her türlü desteği vereceğiz''
Özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde Napoli yenilgileri sonrası hedef tahtasına konulan Ersun Yanal için koltuğunun tehlikede olduğu konuşuluyordu. Trabzonsporlu yönetici Yakup Aslan özellikle yerel basında bu konuda çıkan haberlere sitem etti:
 
''Ersun hoca'nın takımın başında kalması için her türlü desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Basında, özellikle yerel basında çıkan olumsuz haberlere aldanmamak lazım. Çünkü maalesef yerel basında ki bazı çevreler, Trabzonspor'un başarısından üzüntü duyan bazı çevreler sürekli bir takım konuları kaşıyarak takım içinde huzursuzluk çıkarmaya çalışıyorlar. Her gün asparagas haberleri çıkarıyorlar ve kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. Hedefleri yönetimimizi görevden uzaklaştırmak. Biz sonuna kadar kulübün menfaatleri için mücadele etmeye devam edeceğiz'' 
 
Mehmet Ekici için 10 milyon euro'luk serbest kalma maddesi!
Bordo mavili yönetici hedeflerinin her zaman şampiyonluk olduğunu ve bu nedenle futbolcularını sadece para kazanmak için satamayacaklarını ifade etti. Yakup Aslan, ''Bize Mehmet Ekici için 15 milyon euro teklif gelse ve hocamız bana bu oyuncu lazım derse satmayız. Mesele para olmaktan çok kulübün başarısını artırmak, şampiyon olmak. Mehmet için koyduğumuz 10 milyonluk serbest kalma sınırı için üzülüyoruz. Keşke 15-20 milyon euro deseydik'' şeklinde konuştu.
 
Mehmet Ekici, ''Penaltı gibi frikik atıyor''
Trabzonsporlu yönetici Trabzonspor'da yıllardır ilk kez bu kadar kaliteli futbolcu bir arada oynadığını söyledi. Aslan, ''Mehmet Ekici'yi sadece Trabzonspor'a değil, Türk futboluna kazandırdık. Bilinen bir futbolcuydu fakat demek ki gerçek takımını bulunca yapabilecekleri ortaya çıktı'' dedi. Milli takımın da çok iyi bir futbolcu kazandığını söyleyen Aslan ayrıca, ''Fatih hocanın da milli takıma alacağını inanıyorum. Mehmet'in attığı frikiklerin yarısı yerini bulduğu zaman gol oluyor. Penaltı gibi frikik atıyor atıyor. Bu aşamadan sonra Türk Milli Takımı'nın da anahtar futbolcularından olacaktır'' dedi.
 
Waris için teklifler var!
Sezon başında 6.5 milyon euro'ya transfer edilen fakat bekleneni veremeyen Waris için arap kulüplerinin sıraya girdiği iddia ediliyor.
 
Bordo mavili yönetici Gana'lı futbolcunun son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu, ''Waris takıma katılacak. Kendini şuana kadar gösteremedi. Kalitesinin yüzde 20'si ile oynadı. Sakatlığından dolayı takıma tam manasıyla adapte olamadı. Waris için teklifler var. Biz aldığımız oyuncuları aldığımız paraların çok üstüne satmayı planlıyoruz. Daha öncede Waris'e bizim aldığımız fiyatın çok üstünde teklifler geldi fakat vermedik. Biz futbolcuyu satacaksak bu oyuncudan para kazanmak için satmayacağız. Hocamız bu futbolcuya ihtiyacım yok derse o zaman satarız'' dedi.
 
Constant'tan faydalanılması lazım ama olmazsa tabiki...
Napoli maçından sonra twitter üzerinden 'Neden buradayım bilmiyorum? Çünkü? Bilmiyorum?' yorumunu yazan Constant'ın Trabzonspor'da ki geleceği netlik kazanmaya başlıyor. Gineli oyuncu için Aslan, ''Başkanımızla birlikte Ersun hocamız ve Constant ile oturup konuşacağız. Constant'ın savunması alınacak ve bir karar verilecek. Mümkünse affedilmesi yönünde, Constant'tan faydalanılması lazım fakat olmazsa tabiki cezası verilir'' dedi.
 
Hakan gibi bir kalecinin de ikinci kaleci...
Trabzonspor kalesinde Onur Kıvrak'ın sakatlığından sonra bir türlü beklenen istikrarı sağlayamamıştı. Kayserispor'dan sezon sonuna kadar kiralanan Hakan Arıkan'a kalenin teslim edilmesiyle birlikte bu konudaki problemi bordo mavililer aşmış görünüyor. Basın sözcüsü Yakup Aslan 32 yaşındaki file bekçisinin sezon sonu takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili önemli sinyaller verdi. Aslan ''Hakan Arıkan'ın takımda kalmasını isteriz. Onur Kıvrak Türkiye'nin en iyi kalecisidir. Hakan gibi bir kalecinin de ikinci kaleci olarak ziyan edilmemesi lazım. Bu işi çok iyi hesap edip kararını vereceğiz. Daha önce Tolga ve Onur beraber oynarken biri beklemek zorunda kaldı ve ülke futbolu bunlardan yararlanamadı'' dedi. 
 
İhaleyi işin asıl sahipleri yapacak
Dün yapılan Kulüpler Birliği toplantısından tarihi yayın ihalesi kararı çıkmıştı. Yakup Aslan çıkan kararın olumlu bulduğunu belirterek, ''Daha önce yayın gelirinden bir bölümü Türkiye Futbol Federasyonu alıyordu. Amaç artık daha az federasyona katkı verip, kulüplerin kazançlarını daha çok artırmak. Böylece borçlarda azalacak. İhaleyi işin asıl sahipleri yapacak artık. Federasyon organizatör görevi yapıyordu daha önce. Yine öyle olacak fakat biz kulüpler olarak daha yüksek fiyatlara satacağız ihaleyi'' dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!