comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor'dan gitti, Avustralya'da gözde oldu!

04 Mart 2015, Çarşamba 15:35
Trabzonspor'dan gitti, Avustralya'da gözde oldu!

Bordo-mavililerde iki sezonda attığı gol sayısını Avustralya'da yarım sezonda üçe katlayan ve krallıkta ilk sırada bulunan Marc Janko'ya, artık İsveçli yıldızın ismiyle hitap ediliyor.

Trabzonspor'da beğenilmeyip gönderilen Marc Janko, dünyanın öbür ucunda kral oldu. Sydney FC formasıyla fırtına gibi esen oyuncu hemen her maçta gol atmaya başladı. Janko son olarak hafta sonunda oynadıkları Western Sydney maçında da iki gol birden atma becerisi gösterdi.
 
Ligde bu sezon 16 maçta forma giyen tecrübeli forvet bu maçlarda toplam 12 gole imza attı ve şu an gol krallığı sıralamasının zirvesinde bulunuyor.  Trabzonspor'da iki sezon forma giyen ve toplamda ancak 4 gol atabilen Avusturyalı futbolcu, yeni takımında daha bir sezon dolmadan bu rakamı üçe katladı.
 
Del Piero'yu aratmadı
 
Attığı goller arasında son derece şık goller de bulunan Marc Janko'ya Avustralya'da yeni bir lakap takıldı. Kulübünün sözleşmesini yenilemek için harekete geçtiği 31 yaşındaki oyuncuya ülkede artık 'Avusturyalı Zlatan İbrahimovic' diye seslenildiği belirtildi. Sydney ekibine, ayrılan Alessandro Del Piero'nun yerine transfer edilen oyuncunun, İtalyan yıldızı aratmadığı yorumları yapıldı. 
 
Yeni kıta yeni dostlar
 
Öte yandan yeni bir kıtaya ayak basan Marc Janko burada yeni alışkanlıklar da edindi. Boş zamanlarında aborjinler diyarını gezen yıldız futbolcu, zaman zaman ülkenin çöllerinde motosiklet sürdüğünü, okyanusta yunuslarla yüzdüğünü ya da koalalarla ağaca tırmandığını dile getirdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!