comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Cardozo'nun aklı krallıkta

04 Mart 2015, Çarşamba 11:21
Cardozo'nun aklı krallıkta

Portekiz Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde gol krallığı sevinçleri yaşayan Trabzonspor'un Paraguaylı yıldız oyuncusu Oscar Cardozo'nun şimdiki hedefi ise Spor Toto Süper Lig'de gol krallığı sevinci yaşamak.

Spor Toto Süper Lig'de 22. hafta geride kalırken takımlarında kıran kırana mücadelesi sürüyor. Ligde hem zirve hem Avrupa kupalarına katılma hem de düşme potasındaki takımların yarışı kıyasıya devam ederken, takımlarını golleriyle 3 puana taşıyan futbolcularında gol krallığındaki nefes kesen yarışı sürüyor.
 
Trabzonspor'un sezon başında Portekiz'in Benfica Kulübü'nden transfer ettiği Oscar Cardozo ise bu alanda en tecrübeli isimlerden biri olarak göze çarpıyor. Portekiz Ligi'nde ve UEFA Avrupa Ligi'nde gol krallığı sevinçleri yaşayan Paraguaylı oyuncu, kariyerine Spor Toto Süper Lig gol krallığını da eklemeyi hedefliyor. "Büyük baston" lakaplı oyuncu, bordo-mavili takımda ligin ilk 22 haftalık bölümünde 13 gol atarak, gol krallığı yarışında iddialı bir konumda bulunuyor.
 
Ligde ilk 2 hafta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Paraguaylı oyuncu, 19 maçın 14'ünde ilk 11'de sahaya çıkarken, bin 385 dakikada sahada kaldı. Cardozo, ligde Gençlerbirliği maçında 3 gol, Torku Konyaspor ve Medicana Sivasspor maçlarında 2'şer gol , Gaziantepspor, İstanbul Başakşehir, Mersin İdmanyurdu, Balıkesirspor, Kayseri Erciyesspor ve Kardemir Karabükspor maçlarında 1'er kez rakip fileleri havalandırma başarası gösterdi.
 
Paraguaylı oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Manisaspor maçında 2 gol, UEFA Avrupa Ligi'nde de Rostov karşısında 1 gol kaydederken, tecrübeli golcü resmi maçlarda ise toplam 16 gol attı.
 
GOL KRALLIĞI YARIŞI KIZIŞTI
 
Spor Toto Süper Lig'de gol krallığı yarışı ise tüm hızıyla sürüyor. Gol krallığı yarışında 5 isim ön plana çıkarken, yine bu yarışta ilk sırayı 14 golle Demba Ba ve Fernando alıyor. Galatasaray'ın golcüsü Burak Yılmaz ve Trabzonspor'un yıldızı Oscar Cardozo'nun ise 13'er golü bulunuyor. Akhisar Belediyespor'un tecrübeli golcüsü Theofanis Gekas ise 11 golle gol krallığı yarışını geriden takip ediyor. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!