comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor, Napoli'ye 4-0 mağlup oldu

19 Şubat 2015, Perşembe 21:46
Trabzonspor, Napoli'ye 4-0 mağlup oldu

Avrupa Ligi'nde Trabzon'da kara gece... 2. tur ilk maçında Napoli ile karşılaşan Karadeniz Fırtınası sahasında büyük bir şok yaşadı. 27. dakikada kalesinde 3 gol gören bordo mavililer tur şansını mucizeninde ötesine bıraktı.

Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Napoli deplasmanda Trabzonspor'u 4-0 mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Napoli'yi ağırlayan Trabzonspor, eksik oyuncular nedeniyle sahaya 15 futbolcuyla çıktı. Bordo-mavililerde sakatlığı bulunan Belkalem, Waris, Onur Recep Kıvrak, Yusuf Erdoğan ve Yatabare, kart cezalıları Mehmet Ekici ile Kevin Constant, Napoli karşısında forma giyemedi. UEFA listesinde adı olmayan yeni transferler Aytaç Kara ve Uğur Demirok'un yanı sıra Ferhat Yazgan, Mustafa Akbaş ile Deniz Yılmaz da takımda yer alamadı.  Yedek kulübesinde, kaleci İbrahim Demir'in yanı sıra savunma oyuncuları Salih Dursun, Zeki Yavru ve Musa Nizam yer aldı.
Sakatlığının ardından tekrar takıma dönen Bosingwa savunmanın sağında görev yaparken stoperde Aykut Demir ve Medjani görev aldı. Savunmanın solunda ise İstanbul Başakşehir maçında görev alan Musa Nizam yedek kulübesine çekilirken İshak Doğan forma giydi.

Karşılaşmanın biletlerini 3 gün önceden tüketen bordo-mavili taraftarlar, Hüseyin Avni Aker Stadı'nı doldurdu. Yaklaşık 24 bin seyirci kapasitesi bulunan Hüseyin Avni Aker Stadı'nda konuk takıma ayrılan ve güvenlik nedeniyle boş bırakılan yerler nedeniyle 22 bin dolayında bordo-mavili taraftar yer aldı. Maç öncesi 13 bin kaşkol dağıtılırken taraftarlar maç öncesi görsel şölen yaparak takımlarına coşkuyla destek verdi.

Maça berbat bir başlangıç yapan temsilcimiz henüz 6. dakikada topu kalesinde gördü. Kornerden gelen topta ceza sahasında oluşan karambolde Kalidou Koulibaly'nin vuruşunu çıkaran Hakan Arıkan'dan seken topu Henrique tamamladı. Eksikler nedeniyle maça girmekte zorlanan Karadeniz Fırtınası 20. dakikada 2. golü kalesinde gördü. Ani gelişen Napoli atağında kale dibinde topa son dokunan Gonzalo Higuain oldu. 27. dakikada tur ümitlerimiz tükendi. 2. golün asistini yapan Manolo Gabbiadini bu kez topu kendi ağlara gönderdi. İlk yarıda organize olamayan ve pozisyon üretemeyen bordo-mavililer, Napoli karşısında varlık gösteremedi. İlk dakikalarda golü bularak öne geçen İtalyan temsilcisi, Trabzonspor'un savunmasında verdiği açıkları iyi değerlendirerek soyunma odasına 3-0'lık üstünlükle gitti.

İkinci yarıda İtalyan ekibi temsilcimize pozisyon şansı tanımazken, 85. dakikada da Mertens ile bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. Uzatma anlarında sahneye çıkan Zapata maçın skorunu ilan etti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!