comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor, Napoli'yi düşünüyor

16 Şubat 2015, Pazartesi 10:40
Trabzonspor, Napoli'yi düşünüyor

Spor Toto Süper Lig'de sahasında İstanbul Başakşehir'i 3-2 mağlup eden bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi'nde 19 Şubat Perşembe günü Napoli ile sahasında oynayacağı ilk maçtan avantajlı bir sonuçla ayrılmaya çalışacak.


Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Başakşehir'i sahasında 3-2 mağlup eden Trabzonspor'da gözler 19 Şubat Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında İtalya'nın Napoli ile yapılacak karşılaşmaya çevrildi.

Geçen sezon gruptan çıkma başarısı gösteren ancak eşleştiği bir başka İtalyan temsilcisi Juventus karşısında elenerek kupaya veda eden bordo-mavililer, Napoli karşısında turu geçmeye çalışacak.

Teknik direktör Ersun Yanal, Napoli maçına ilişkin yaptığı açıklamada, "Napoli, hem Türkiye'nin hem de kendi prestijimizin, misyonumuzun bir maçı. Çok farklı bir atmosferde geçeceğini düşünüyorum ve çok farklı bir ortamda oynanacak bu maç. Bu maçta daha farklı bir takım olacağımızı düşünüyorum. Kim oynarsa oynasın hiç sorun değil. 'Şu sakat, bu sakat, bu oynamayacak' diye düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Yeni transferlerden Hakan Arıkan, Erkan Zengin ve sakatlığı geçen Özer Hurmacı olmak üzere 3 oyuncuyu  UEFA listesine dahil ettiklerini ifade eden Yanal, şunları kaydetti:

"Yeni transferlerimizin içerisinde birlikte olmayacağımız oyuncularımız var. Sakatlarımızın dışında Kevin Constant ve Mehmet Ekici cezalı olduğu için oynayamayacak. Yine de biz güçlü bir rakibe karşı çıkıp sahamızda en iyi mücadelemizi yaparak, ülkemizi iyi bir şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum."

Yanal, Trabzonspor'un Avrupa kupası macerasının devamı için iki maç oynayacaklarını dile getirerek, bütün taraftarları takımını desteklemeye davet ettiğini söyledi.

Güzel ve çekişmeli geçmeyi düşündüğü gecede kazanmayı arzu ettiğini anlatarak, "Güzel çekişmeli bir maç oynayalım ve biz kazanalım. O günkü maçta, o gergin olan iklimden çıkıp, daha rahat bir iklimde emin olun ki çok keyifli bir maç olur. Kartların da olmadığı güzel bir ortam yaratacağımızı düşünüyorum" dedi.

-"Cardozo'da en ufak problem yok"

Yanal, kart cezası nedeniyle İstanbul Başakşehir maçında forma giyemeyen Cardozo'nun sağlık durumuna ilişkin Paraguaylı oyuncunun en ufak  bir probleminin olmadığını ifade etti.

Cardozo'nun beliyle ilgili bir probleminin var olduğunu vurgulayan Yanal, şöyle konuştu:

"Daha önceden oluşmuş ve düzelebilecek bir sakatlığı vardı. Bu konuda artık son noktaya geldik. Kart cezalısı olduğu için tedavi altına aldık ve art arda oynanacak olan önemli maçların yükünü kaldıracak şekilde hazır hale getirdik. Şu anda takımla birlikte antrenmanlara başladı. En ufak sıkıntı çekmiyor. Kendisini güçlendirdik ve sezon sonuna kadar hiçbir sorun olmadan devam edebileceğiz. Napoli maçıyla ilgili bir problemimiz yok."

Bosingwa'nın tedavisinin de yarın sonuçlanacağını belirten Yanal, bu futbolcunun oynayıp oynamayacağının kararını da vereceklerini söyledi.

Yanal,  Yusuf"un da kemik ödeminin bulunduğunu dile getirerek, "Darbeli maçlar oynuyoruz ciddi darbeler aldık. Mehmet ise son dakikalarda zor dayanıyor. Onun da bileğinde kemik ödemi var ağrılı bir şekilde oynuyor. Yusuf'u yetiştirmeye çalışıyoruz ama zor oynuyor. Yatabare de İstanbul Başakşehir maçında sakatlık nedeniyle çıktı. Kontrol edeceğiz" diye konuştu.

Uzun bir sakatlık döneminin ardından sahalara dönen Deniz Yılmaz'ın İstanbul Başakşehir maçında iyi bir performans gösterdiğine işaret eden Yanal,  "6 ay oynayamayan bir oyuncu için oldukça başarılıydı. Deniz çok iyi bir profesyonel ve önemli bir oyuncu. Bence maçta takıma çok iyi katkı yaptı" dedi.

-"Birlikteliğe ihtiyaç var"

Yanal, ligde Şampiyonlar Ligi de dahil olmak üzere her sonucun kovalanması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Trabzonspor'un şampiyonluğu çok önemli. Şampiyon olması da çok önemli. Bu konuda her zaman söylüyorum, birlikteliğe ihtiyaç var. Taraftarlarımızın, futbolcularımızın ve kulübümüzün, idarecilerimizin, tüm camianın kenetlenmeye ve birbirine destek olarak omuz omuza birlikte yürümeye ihtiyacı var. Umarım bu konsensüsü çok kısa süre içinde yapıp, bu atmosferden kurtulup, gerçek bir güç birliğinin oluşacağı gün umarım yakın zamanda gerçekleşir." 

- Onur, sahalara dönüyor

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Polonya'nın Legia Varşova takımıyla oynadığı maçta sakatlanan ve sol diz ön çapraz bağlarından 17 Ekim'de ameliyat olan kaptan Onur Recep Kıvrak, saha çalışmalarına başlayacak.

6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan oyuncu, tedavisinin olumlu gittiğini belirterek, koşulara başlayacağını söyledi.

-Aykut Demir: "Daha iyi olacağız"

Savunmada son haftalarda gösterdiği performansla beğeni kazanan Aykut Demir, kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, İstanbul Başakşehir maçında takım olarak çok iyi bir performans ortaya koyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kazanmamız gereken bir maçı önde bitirmeyi başardık. Maçın hakimi bizdik. Daha çok futbol oynamak isteyen taraftık. Goller bulduk. Ancak attığımız gollerin hemen akabinde goller de yedik ama buna rağmen iyi toparladık. İnşallah daha da yukarıda olacağız. Teknik heyette bir değişim yaşanmıştı. Bunun için bir uyum zamanı geçmesi gerekiyordu. Devre arasını da iyi değerlendirdik. Hocamızın isteklerini iyi anladık. Yeni katılan oyuncularımız da var. Bir arada oynadıkça daha da iyi olacağımıza inanıyorum."

Devre arasında takıma katılan Aytaç Kara ise büyük bir camiaya geldiğinin farkında olduğunu vurgulayarak, "Bunun için her an elimden gelen en iyi mücadeleyi ortaya koymak istiyorum. Hafta içinde şanssız bir şekilde Sivas'a elendik. Bu durum bugünkü maça daha fazla önem vermemizi sağladı. Güzel bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. İnşallah bunun devamı da gelecek" ifadesini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!