comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Ersun Yanal'dan Fenerbahçe'ye Cardozo golü!

11 Şubat 2015, Çarşamba 09:10
Ersun Yanal'dan Fenerbahçe'ye Cardozo golü!

Fenerbahçe, Emenike'nin 12 gol attığı ligi şampiyon bitirmişti. Şimdi 19 haftada 3 golü var. Yanal'ın, Nijeryalı'yı tercih edip geçen sezon aldırmadığı Cardozo ise Trabzonspor ile şimdiden 12 golü buldu!

Fenerbahçe, Emenike'yi geçen sezon başında Spartak Moskova'dan transfer etti. O sezon başında göreve gelen teknik direktör Ersun Yanal, Benfica'dan Paraguaylı Cardozo'nun yerine ısrarla Nijeryalı golcünün alınmasını istedi. Cardozo takımında kalırken Emenike ise Fenerbahçe'ye gelip ligi 12 golle tamamladı. Takımı da şampiyon oldu.
 
Cardozo bu sezon Trabzonspor'a transfer olurken adeta gol patlaması yaşadı. Üstelik artık takımın başında, Emenike'yi ona tercih eden Yanal var! Emenike ise bu sezon Cardozo'nun çok gerisinde kaldı. Ligde 16 maçta ancak 3 gol attı. Üstelik Trabzonspor'a karşı kaçırdıkları ile de saç baş yoldurdu. Cardozo'nun ise 17 maçta 12 golü var. Ayrıca kupada 2, UEFA'da da 1 golü bulunuyor.
 
BECERİ FARKI VAR
 
Cardozo'nun ceza alanı içinde daha becerikli olması, Yanal'ın tercih ettiği Emenike'nin ise her geçen gün geriye gitmesi dikkat çekiyor. Yönetim, satmayı planladığı ve değerinin düşmemesi için sürekli oynamasına sıcak baktığı Emenike'den halen umutlu. Teknik direktör İsmail Kartal da Emenike'ye özel gol idmanları yaptırıyor.
 
Ne var ki Emenike Twitter'dan kendisine eleştiri yapan taraftarlarla açıkça kavga etmekten çekinmiyor. Çocuksu hali, Kartal'ı ve yönetimi düşündürüyor. Fenerbahçe'de bir yandan da Ersun Yanal'a eleştiri var. 27 yaşındaki Emenike, 31 yaşındaki Cardozo'dan daha genç ama onun kadar bitirici olmadığı için bir tercih hatası yapıldığı yönünde görüşler seslendiriliyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!