comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Serdar Gözbüyük: 'Bizde böyle şeyler olmaz'

10 Şubat 2015, Salı 10:40
Serdar Gözbüyük: 'Bizde böyle şeyler olmaz'

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, hakem Bülent Yıldırım'ı aramasının yankıları sürüyor. Hollanda'da yılın hakemi seçilen Serdar Gözübüyük: Bizde böyle şey olmaz!

Türk asıllı 29 yaşındaki hoca, “Bir kulüp başkanı maç öncesi neden hakemi arar? Bizde asla böyle şeyler olmaz. Olsaydı görüşmeyi kısa tutar, Yıldırım gibi hemen bu durumu üstlerimize iletirdik” dedi.
 
Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması öncesinde Trabzon Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, hakem Bülent Yıldırım'ı aramasını, Hollanda Ligi'nde yılın hakemi seçilen ve FIFA kokartı bulunan Serdar Gözübüyük, yorumladı. Eylül 2012'de Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) tarafından verilen “Altın Kart” ödülüne layık görülen 29 yaşındaki Gözübüyük, çarpıcı açıklamalara imzasını attı. Gözübüyük, “Hollanda'da böyle telefonla aramalar falan olmaz. Açıkçası ben ve benim tanıdığım hakemlerin başına böyle bir şey gelmedi. Zaten bizde de çok sıkı kurallar var. Böyle bir şey meydana gelseydi, tıpkı Bülent Yıldırım gibi bizim de görevimiz, olayı üstlerimize hemen iletmektir. Görüşmeyi de kısa tutardım sadece teşekkür edip telefonu kapatırdım. Bülent Yıldırım'ı tanıyorum, iyi bir insan, iyi bir hakemdir. Yaptığı da doğrudur” ifadelerini kullandı.
 
‘Doğru yaklaşım değil'
 
“Ama benim anlamadığım, bir kulüp başkanı bir maç öncesi hakemi neden arar?” diyen tecrübeli hoca, “Yönetiminden memnunsa, mücadeleden sonra onu istediği gibi tebrik edebilir fakat kritik maçlar öncesi hakemi aramanın doğru olmadığını düşünüyorum. Trabzonspor Başkanı'nın telefonda neler söylediğini de tam olarak takip edemedim ancak tekrar tekrar söylemek isterim ki, kesinlikle doğru bir yaklaşım değil” diye konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!