comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Ersun Yanal çalışmalara hız verdi

07 Ocak 2015, Çarşamba 13:29
Ersun Yanal çalışmalara hız verdi

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, devre arasında takımı yeniden şekillendirecek. Deneyimli çalıştırıcı, kendi oyun sistemine uygun oyuncuları kadroya katarak, ikinci yarıda takımın performansını artırmayı planlıyor.

Teknik direktör Vahid Halilnodzic'in ayrılmasından sonra takımın başına getirilen Ersun Yanal, devre arasında bordo-mavili takımı yeniden şekillendirecek. Ligin 10. haftasında oynanan Galatasaray maçıyla takımın başına gelen Yanal, Avrupa'da ve Türkiye Kupası'nda hedefleri yakalarken, yaşanan puan kayıpları sonrasında ise Spor Toto Süper Lig'de zirvenin uzağında kaldı. Bordo-mavili takımın başına geldiği ilk günden beri benimsediği oyun anlayışını takıma oturtmakta zorlanan deneyimli teknik adam, ikinci yarıda Trabzonspor'u yeniden şekillendirerek, ofansif oynayan, hırslı bir karaktere sahip takım ortaya çıkarmayı hedefliyor.
 
İLK ADIM TRANSFER
 
Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına farklı bir Trabzonspor'la girmeye hedefleyen Ersun Yanal, işe ilk olarak transferden başlayacak. Tecrübeli teknik adam tek yönlü oyuncu istemediğini ısrarla yönetime iletirken, alınmasını istediği oyuncuların bir an önce takım kadrosunda yer almasını istedi. Kendi oyun yapısına uygun karakterdeki oyuncuları takıma katarak, iyi bir harmanlama ortaya çıkarmak için kolları sıvayan Yanal, ikinci yarıda özlenen Trabzonspor'u izletmeyi planlıyor.
 
ÜÇ İSMİN GİTMESİ İÇİN ONAY VERDİ
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili takımın sezon başında transfer etmesine rağmen verim alamadığı yabancı oyuncuların başında bulanan Yatabare, Waris, Constant'ın iyi bir teklif gelmesi halinde gönderilebileceklerini rapor etti. Afrika Uluslar Kupası finallerinde ter dökecek olan oyuncuların burada gösterecekleri performans da transfer açısından büyük bir önem taşıyor. Bordo-mavili kulüp bu oyuncuları elden çıkarması halinde elde edilecek geliri, yine Ersun Yanal'ın vermiş olduğu rapor doğrultasında transfere yatıracak.
 
Bordo-mavili kulüp yerli transferinde ise takas yöntemini ön planda tutuyor. Sezon başında transfere büyük bir yatırım yapmasına rağmen bunun karşılığını alamayan Karadeniz ekibi, takımdaki yerli oyuncuların kalitesini de artırmayı planlıyor. Bordo-mavili kulüp Spor Toto Süper Lig'de talip olduğu oyuncuların kulüplerine takas veya para+takas yöntemini sunacak.
 
KAMPA ERKEN KATILMALIRINI İSTEDİ
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, transferi yapılması planlanan oyuncuların kamp tarihine kadar takıma katılmalarını istedi. Bu sezon devre arası kampını Trabzon'da yapacak olan bordo-mavililer, yeni transferleri takıma bir an evvel katarak yeni oyun sistemine kısa zamanda uyum sağlamalarını hedefliyor. Ligin ikinci yarısında oyun karakterini oturtmayı amaçlayan Yanal'ın, yeni transferlerin çalışmalara erken katılmalarının önemini yönetime ilettiği öğrenildi.
 
ERKAN ZENGİN TRANSFERİNDE İBRE TRABZONSPOR'DAN YANA
 
"Türkiye'de Fenerbahçe'den başkan takımda oynamam" demesine rağmen dinlenmek için İsveç'e giden Erkan Zengin , açıklamalarını yumuşattı. Menajerlerinin 'artık açıklama yapma' ikazını dinleyen oyuncunun, Trabzonspor'dan gelen teklife olumlu bakmaya başladığı belirtildi. Teknik direktör Ersun Yanal'ın isteği doğrultusunda devre arası transfer döneminde takımı güçlendirmek için çalışmalarını yürüten bordo-mavililer, Erkan Zengin transferini olumlu bir şekilde noktalamayı hedefliyor. Eskişehirspor yönetimininde bu transferde bordo-mavili kulüpten yana tavır sergilemesi Trabzonspor'un elini güçlendiriyor.
 
HACIOSMANOĞLU VE YANAL TARAFTARI İKNA EDECEK
 
Teknik direktör Ersun Yanal'ın eski öğrencisi olan Erkan Zengin'in yapmış olduğu, "Fenerbahçe'den başka takımda oynamam" açıklamalarına oldukça sinirlenen bordo-mavili taraftarların bu transferin gerçekleşmesi halinde oyuncuya ve yönetime nasıl bir tavır takınacağı ise merakla bekleniyor. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve teknik direktör Ersun Yanal, yapacakları açıklamalarla tepkilerin önüne geçmeyi hedefliyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!