comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor, ilk yarıda hayal kırıklığı yarattı

06 Ocak 2015, Salı 14:10
Trabzonspor, ilk yarıda hayal kırıklığı yarattı

Süper Lig'in ilk yarısını 23 puanla 6. sırada ve liderin 13 puan gerisinde tamamlayan Trabzonspor'da, tam bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Bordo-mavililerin, devreyi ligin son sırasındaki Balıkesirspor deplasmanında uzatmalarda atılan golle kurtarılan bir puanla bitirmesi de moralleri bozdu.

Sezona Vahid Halilhodzic yönetiminde büyük umutlarla başlayan Trabzonspor, Boşnak teknik adamla aradığını bulamayınca yoluna Ersun Yanal ile devam etme kararı aldı. Başarılı hocanın gelişiyse üst üste alınan galibiyetler umutları yeniden yeşerse de bu umut fazla sürmedi. Yanal, yönetimindeki ilk 3 maçını kazanan, bu sezon ligin ilk yarısında deplasmandaki ilk deplasman galibiyetini alan (Galatasaray 3-0) Bordo-mavililer, yoluna aynı hızla devam edemedi. Yanal ile üst üste alınan 3 galibiyetin ardından Fırtına'da yine istikrarsızlık baş gösterdi. Ligdeki son 2 maçını kazanamayan ve devre arasına moralli girmek için mutlak galibiyet parolasıyla gidilen Balıkesir deplasmanından da hayal kırıklığı ile dönüldü. Bordo-mavililerin, zayıf rakibi karşısında bir puanı uzatmalarda kurtarması teselli kaynağı oldu. 2-2'lik beraberlik sonrası cami maçın hakemine ve kadro tercihi nedeniyle teknik direktör Ersun Yanal'a tepki gösterdi. Taraftarlar ve yerel basın, bir çok oyuncusundan yoksun olmasına rağmen Yanal'ı elindeki en önemli gol silahı Oscar Cardozu'yu yedek soyundurduğu için eleştirdi. Oyuna girdikten sonra bir asist yapan, uzatmalarda attığı golle de takımına bir puan kazandıran tecrübeli golcü ise övüldü.
        
Genel Menajer Serhat Altıncı, Balıkesirspor maçında sakatlıkları ve Afrika Kupası nedeniyle bir çok oyucudan yararlanamamaktan yakındı. Altıncı, Kulüp Medya Merkezi aracılığıyla yaptığı açıklamada, Balıkesirspor maçı sonrası yoğun maç programına ara verdiklerini belirterek, "Yoğun bir tempoda kısa aralıklarla UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda maçlar oynadık. Bu süreçte sakatlık sebebiyle birçok oyuncumuzdan yararlanamadık. Son oynadığımız Balıkesirspor maçında ise Afrika Kupası sebebiyle yabancı oyuncularımızdan çoğu aramızda olmadı." dedi.

Takımın bu haftayı izinli olarak geçireceğine değinen Altıncı, "Ekibimiz 12 Ocak Pazartesi günü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde toplanacak ve hazırlıklarına başlayacak. Takımımız devre arası çalışmalarını tamamen tesislerimizde yapacak." ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!