comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor'da Akhisar endişesi

30 Ekim 2014, Perşembe 14:57

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun ilk 7 haftasında aldığı sonuçlarla taraftarını hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor, 8. haftada deplasmanda son 2 sezondur adeta belalısı olan Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak.

Puan kayıpları ve kadro dışılarla sıkıntılı günler geçiren bordo-mavililer, son 2 sezonda bir başkan ve bir de hocalarının istifasına sebep olan rakibini karşısında yeni bir kaosa izin vermek istemiyor.
 
Trabzonspor, büyük hedeflerle başladığı Süleyman Seba Sezonu'nda beklenmedik puan kayıpları nedeniyle zor günler geçiriyor. Bu zorluklara son olarak kadro dışı olayının da eklendiği bordo-mavililer, kötü gidişatı sonlandırma hedefiyle cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Akhisar Belediyespor maçına hazırlanıyor. 
 
Çalışmalarını basına ve taraftara kapalı sürdüren Karadeniz ekibinde bütün planlar galibiyet üzerine yapılıyor. Ancak Trabzonspor'un kendisine ters gelen rakibi ile son 2 sezonda oynadığı maçlar sonrası yaşanan gelişmeler de akıllardan çıkmıyor. 
 
Bordo-mavililerin son 2 sezonda rakibiyle oynadığı maçlar sonrasında bir yönetim kurulu, bir de teknik direktör istifa kararı almıştı. Trabzonspor, bu sezon olduğu gibi saha sonuçlarını kötü gittiği 2012-13 sezonunun 28. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor'a 1-0 mağlup olmuş, taraftarların maç sonrası kendisine yönelik tepkisine kızan Başkan Sadri Şener istifa kararı almıştı. Ege temsilcisi geçtiğimiz sezon da şuanki hocası Mustafa Reşit Akçay'ın istifasına zemin hazırlamıştı. Akçay, 2013-14 sezonunun 20. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve Akhisar Belediyespor'un 4-2 galibiyetiyle biten müsabakanın ardından görevi bırakmıştı. O tarihten sonra hiçbir takımı çalıştırmayan tecrübeli hoca, bu sezon başında Akhisar ile anlaştı. Akçay'ın ayrılmasıyla takımı yardımcısı Hami Mandıralı'ya teslim eden Trabzonspor ise sezona Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic ile başladı. Halilhodzic yönetimindeki Trabzonspor, 7 haftanın sonunda bir galibiyet, 5 beraberlik ve bir yenilgiyle 8 puanla ligde 12. sırada yer alıyor. Akçay idaresindeki Akhisar Belediyespor ise 4 galibiyet, bir beraberlik ve 2 mağlubiyetle 13 puan ve averajla 3. sırada bulunuyor.
 
Son yıllardaki karşılaşmaları bordo-mavili camia açısından önemli gelişmelere neden olan Trabzonspor – Akhisar Belediyespor maçı sonrası hafta sonu neler yaşanacağı şimdiden merak konusu oldu. İlk 7 haftadaki başarısız sonuçların ardından Manisa deplasmanında yaşanacak bir puan kaybının bordo-mavili camiada bardağı taşırabileceği konuşuluyor. Yönetim ve teknik heyet ise hem ligdeki kötü gidişata son vermek hem de yeni bir kaosa yol açmamak için Akhisar deplasmanından 3 puanla dönmenin planlarını yapıyor. Son 2 sezonda yaşananların tekrarlanıp tekrarlanmayacağı isi cumartesi günü oynanacak müsabaka sonrası görülecek. 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!