comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor'da karışıklık!

30 Ekim 2014, Perşembe 14:51

Trabzonspor'da Zeki Yavru ve Mustafa Yumlu'nun kadro dışı bırakılması, yönetim kurulunun bazı üyelerinde rahatsızlık yarattı. Yönetim kurulunda önümüzdeki günlerde yeni istifalar olabileceği ileri sürüldü.

Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru'nun yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bırakılmasının yankıları sürerken, bu operasyon takım içinde olduğu kadar yönetimde de rahatsızlık yarattı. Özellikle yönetici Murat Türköz'ün önceki gün yaptığı, "Bu karar ileride düzelecektir. Çünkü bu oyuncular bizim evlatlarımız. Bu çocukları değersizleştirmek, Trabzon'u, Trabzonspor altyapısını değersizleştirmektir" şeklindeki açıklamasına bazı yönetim kurulu üyelerinin de destek verdiği, bu durumun Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nu sinirlendirdiği öğrenildi.

Başkan Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu üyelerine, ortak alınan kararlarla ilgili çelişkili açıklamalar yapmamaları talimatını verdiği ancak buna rağmen yöneticilerin özellikle yakın çevreleriyle rahatsızlıklarını paylaştıkları belirtildi. Zeki-Mustafa operasyonunun yarattığı rahatsızlıkların önümüzdeki günlerde istifa olarak ortaya çıkabileceği de ileri sürüldü. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlığındaki yönetimden bugüne kadar Osman İlyas, Mehmet İrfan Coşkun, Çetin Kansız, Sebahattin Çakıroğlu, Engin Kara ve Yaşar Aşçıoğlu çeşitli fikir uyuşmazlıkları nedeniyle istifa etmişti. 
 
ESKİ YOL ARKADAŞLARINDAN SERT ELEŞTİRİLER 
 
İbrahim Hacıosmanoğlu ile adeta kader birliği yaparak seçime giren ancak daha sonra yönetimden ayrılan isimler de Zeki-Mustafa operasyonuna sert tepki gösterdi. Sebahattin Çakıroğlu, "Kimse Trabzonlu bir oyuncuyu hain ilan ederek kadro dışı bırakamaz. Trabzon'un tarihinde hain çıkmamıştır. Esas hain kendi yaptığı yanlışları, hataları örtmek için oyuncusunu hain ilan edip toplumun önüne atanlardır. Trabzonspor' un içinde bulunduğu durum içler acısı ve bundan büyük üzüntü duyuyorum. Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru'nun kadro dışı bırakılarak hain ilan edilmesi yanlıştan da öte büyük bir skandaldır. Büyük bir ayıptır" dedi. 
 
Yine Hacıosmanoğlu yönetiminden istifa eden isimlerden Engin Kara ise, kimsenin Zeki ve Mustafa'yı 'hain' ilan ederek toplumun önüne atmaya hakkı olmadığını vurguladı. Yönetimden ilk günlerde istifa eden isimlerden Osman İlyas ise, "Verilmiş sadakam varmış. İyi ki bu yönetim ile yola devam etmedim. Bugün gelinen tablonun içinde olmak istemezdik. Allah'ın sevgili kuluymuşum" ifadesini kullandı. 
 
KÖKSAL GÜNEY ÖZÜR DİLEDİ 
 
Trabzonspor'da eski başkanlardan Özkan Sümer'in konuşmasına sinirlenerek Divan Genel Kurul toplantısını terk eden Genel Sekreter Köksal Güney, "Bugüne kadar bir çok genel kurula katıldım. Eleştiri tabii ki olacak. Ancak hakaret olunca demokratik hakkımı kullandım ve genel kurulu terkettim. Özkan Sümer'in söylediği, 'Biz suç birliği yaparak bu yönetimi başa getirdik' ve 'kumarbaz' ifadeleri kabul edilebilir gibi değildi. Tavrım tamamen Trabzonspor'a yapılan haksızlığı karşıdır. Çok özel sözlere muhatap kaldık ama buna rağmen hiçbir Divan üyesine ve Divan Başkanlığı'na saygısızlık yapmadım. Öyle gören varsa özür diliyorum" ifadesini kullandı.

FATİH ÖZTÜRK'E TERAPİ 
 
Trabzonspor'da Legia Varşova maçının 64. dakikasında sakatlanan Onur Kıvrak'ın yerine kaleyi devralan ancak son maçlarda ortaya koyduğu performans nedeniyle eleştirilen Fatih Öztürk'e terapi uygulanıyor. Onur'un sahalara dönmesinin 6 ayı bulması ve devre arasında kaleye takviye yapma lüksünün olmaması nedeniyle 3 kulvarda yola devam edilecek Fatih Öztürk'ün adeta üzerine titreyen teknik direktör Vahid Halilhodziç, tecrübeli eldivenle özel olarak görüştü. Ayrıca kaleci antrenörü Gerard Boully da Fatih Öztürk'le moral verici konuşmalar yaparak maçlara hazırlıyor. Bordo mavili forma altında 4 maça çıkan Fatih Öztürk, Kardemir Karabükspor maçında 3, Mersin İdmanyurdu maçında 1, Gaziantepspor maçında 4 olmak üzere toplam 8 gol yemiş, Avrupa Ligi'ndeki Lokeren maçında ise kalesinde gol görmemişti. 
 
YOLCULUK YARIN 
 
Trabzonspor, cumartesi günü oynayacağı Akhisar Belediyespor maçı için yarın yola çıkacak. Bordo mavililer saat 10.00'da THY'nin özel uçağıyla İzmir'e geçecek ve maç saatine kadar kampa girecek.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!