comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzon'dan rest!

17 Ekim 2014, Cuma 10:18

Trabzonspor Yöneticisi Köksal Sadıklar, kapılarda sürekli sıkıntı yaşanması sonrası PassoLig yetkililerine rest çekti.

Trabzonspor'un stat ve taraftardan sorumlu yöneticisi Köksal Sadıklar, PassoLig sistemiyle ilgili konuştu...

Gündemdeki Passolig sıkıntıları ve taraftar ilgisizliği hakkında önemli açıklamalar yapan Bordo-Mavililer'in idarecisi, yönetim olarak firmayla en yakın çalışan kulüp olmalarına rağmen sistem sorunlarının önüne geçemediklerini ifade etti.
 
“Biz yasalara, kanunlara, düzene saygılı insanlarız. Bunu kendi taraftarımıza da anlatıyoruz. Ancak hem görevimiz hem de kendi duygularımız adına Trabzonspor taraftarı nasıl bu işten nasıl sıkıntıyla ayrılır, bunun da çözümlerini arıyoruz. İnsan ve toplumsal psikoloji boyutu hiç düşünülmeden, geçiş süreci olmadan, mevzuyu doğru anlatmadan bu işe soyunmak her kulübü, her taraftarı etkiledi. Taraftar sadece firma olarak Passolig'e karşı değil aslında, sisteme, ortaya konan algıya karşı bir tutum var...”

‘Şike süreci etkiledi'
“Gelinen noktada bizim stadımız dolmuyorsa, başka statlarda da büyük boşluklar varsa bunun bir tek sebebi olamaz. Ülkenin sıkıntıları, genel tablo, şike sürecinin futbolseverleri getirdiği nokta bu günün sebebi. Dibe vurma noktasına geldi futbolumuz. Milli takım bunun en basit örneği. Bunun tek sorumlusunu Passolig ilan etmek yanlış ama biz de sistem sorunlarının tekrarlanması halinde gerekeni yapacağız...”

‘3 makina yetmez!'
“Altyapıyla ilgili sıkıntılar var. Bir de bu işin altyapısı çok maliyetli. Bundan da kaçınıyorlar. Şimdi maliyeti binlerce Euro diyerek siz 25 bin kişilik Avni Aker'e 3 tane makina bırakıp gidemezsiniz. Buna bir de sistem sıkıntısının eklendiğini düşünün, tablo ne olur! İnfial olur, istenmeyen bir çok olay olur. Adam biletini almış, kartını almış, koltuk nosunu gösteren mesajı gelmiş, stada giremiyor. Neymiş kartı okumuyormuş, sistem hatasıymış. Olmaz öyle! Anahtar kart uygulamasını devreye sokarız bundan sonra böyle sorunlar yaşanırsa.”

Sistem sıkıntısı yaşandığında ya da başka olağanüstü durumlarda, firma yetkilileri tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış bir acil durum kilit açıcısı.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!