comScore

Trabzonspor Trabzonspor

İşte Mehmet Ekici'nin uğuru

13 Ekim 2014, Pazartesi 12:20

Trabzonspor'un gurbetçi orta saha oyuncusu Mehmet Ekici,  uğur getirmesi için dizlik ve ayakkabılarını önce sağ ayağına giyip dua okuyarak maça çıktığını söyledi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un gurbetçi orta saha oyuncusu Mehmet Ekici,  uğur getirmesi için dizlik ve ayakkabılarını önce sağ ayağına giyip dua okuyarak maça çıktığını söyledi.

Almanya'nın Münih kentinde doğan ve aslen Yozgatlı olan Ekici, Trabzon Dergisi'nin ekim sayısında yayımlanan röportajında, futbol yaşantısı ve özel yaşamına ilişkin soruları yanıtladı.

Ekici, frikiklerine güvenip güvenmediğinin sorulması üzerine, frikikten bir çok asist yaptığını anlatarak, aynı zamanda duran topları gole çevirdiğini, bu anlamda kendisine güvendiğini anlattı.

"Futbol tarzını klasik bir 10 numara olarak tanımlayıp tanımlamadığı" sorulan Ekici,  modern futbolda klasik 10 numaranın kalmadığını belirterek,  "Hem defans hem de hücum yönüyle futbolu icra etme mücadelesindeyiz. 6 - 8 ve 10 numara karışımı diyebiliriz" ifadesini kullandı.

Ekici, futbol sezonunun yeni başladığını, kendisinin de şimdiye kadar elinden geldiği kadar takıma katkı yapmaya çalıştığını ifade ederek, "Ortam yeni, arkadaşlar yeni, takımımız yeni. Yetenekli olduğuma inanıyorum ve bunu ortaya koymak için önümüzde daha bir çok fırsat olacaktır" diye konuştu.

Almanya Milli Takımı ve Bayern Münih'in efsanevi orta saha ve forvetlerinden Thomas Müller ile aynı takımda oynadığının hatırlatılması üzerine de Ekici, "Uzun yıllar Münih altyapısında birlikte oynadık. Hatta aynı anda A Takım'a yükseldik. Profesyonel kontratımızı da birlikte imzaladık. Çok akıllı ve nerede ne yapacağını çok iyi bilen bir futbolcu. Bu yetenekte bir oyuncuyla birlikte top koşturmak tabi ki güzeldi" ifadesini kullandı.

- "6, 8, 10 numara da verimliyim"

Ekici, "Kendini en verimli hissettiğin bölge neresi? Forvet arkası mı, savunma önü mü?" şeklindeki soruya altyapıda hep savunma önünde oynadığını kaydetti.

Gelişiminin bu bölgede sürdüğünü dile getiren Ekici, "Profesyonel futbola yükseldikçe daha çok ofansif oynamaya başladım. Kendimi 6 - 8 ve 10 numarada verimli buluyorum" dedi.

Trabzonspor'a geliş sürecini de anlatan Ekici, şöyle konuştu:

"Trabzonspor'a gelmeden önce Ceyhun Gülselam ile konuştum. Bana Trabzon'u ve Trabzonspor'u anlattı. Şehrin güzel olduğundan, taraftarların sürekli takımın yanında olduğundan bahsetti. Bütün Karadeniz bölgesinin Trabzonspor'a yakın ilgi duyduğunu söyledi. Anlattıkları açıkçası beni etkiledi ve hoşnut oldum. Taraftarların kendilerini Trabzonspor'un bir parçası olarak görmeleri önemli. Hem kendimi, hem taraftarları sevindirmek için elimden gelen her şeyi yapacağımı bilmelerini istiyorum."

- "Dua edip maça çıkarım"

Mehmet Ekici, "maçlara çıkmadan önce bir uğurun var mı?" sorusuna, "Duamı okuyorum. Dizliklerimi ve ayakkabılarımı önce sağ ayağa giyerim. Sonra da dua edip maça çıkarım" yanıtını verdi.

İlk kez Almanya dışına çıktığı hatırlatılarak Almanya'dan Türkiye'ye gelirken herhangi bir çekincesi olup olmadığı  sorulan Ekici, "Yaşam tarzı farklı. Anlayış farklı futbol anlamında. Kolay değil. Aslen Yozgatlıyız ama Almanya'da doğdum ve büyüdüm. Bizim insanımız içten ve duygusal. Beni burada sıcak karşıladılar. Hem takım arkadaşlarım, hem teknik heyet, hem de taraftarlar beni hemen kabul ettiler aralarına. Bu konuda zaten sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyordum. Yanılmamışım" şeklinde konuştu.

Ekici, daha önce ilk kez milli takımın Güney Kore ile oynadığı maç için Trabzon'a geldiğini anlatarak, söz konusu dönemde kenti gezemediğini söyledi.

Trabzonspor'a transferinin üzerinden çok zaman geçmediğini dile getiren Ekici, Trabzon'un sakin bir kent olduğunu ve futbolcunun rahat edebileceği bir ortamın bulunduğunu ifade etti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!