comScore

Trabzonspor Trabzonspor

'Aziz Yıldırım önce askerliğini yapacak'

09 Ekim 2014, Perşembe 13:20

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklamalarına cevap verdi.  

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılama sırasında herkesle tek tek hesaplaşacağı yönündeki açıklamasına yanıt verirken çok sert ifadeler kullandı.

Hacıosmanoğlu, "13. Ağır Ceza Mahkemesi ve onun akabinde bizim itirazımızı değerlendiren 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hukuk dışı verdiği kararlar, hukukun, adaletin yanından dahi geçmeyecek seviyesiz kararlar onu konuşturuyor. Bu şansın konuşmalarına ben itibar etmiyorum, dikkate de almıyorum Bunların hepsi algı yönetimi. Ama onu konuşturanlara da lanet olsun diyorum, başka bir şey demiyorum" ifadesini kullandı.
İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "Yeniden yargılama sırasında mahkemede herkesle hesaplaşacağız" sözlerini değerlendirirken sert ifadeler kullandı. Aziz Yıldırım'ın ismini hiç telaffuz etmeyen Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Bu soruya çok güzel cevaplar veririm ama 'Trabzonspor kötü gidiyor, bak gene işte bu şahısla ilgili konuşup da ön plana çıkmaya çalışıyor' diyecek insanlar. Ama bizi de rahatsız ediyor, kısa bir cümleyle cevap vereyim. Bu şahıs zaten bizim muhatabımız değil. Benim muhatap alacağım adam önce gidip vatani görevini, askerliğini yapıp gelecek. Ama onun kabahati yok. Sahte çürük raporuyla askerlikten kaçan insana, gece saat 2'de meclisten karar çıkarıp, bedelli askerlikten yararlanma hakkı tanıyanlar bugün o adamı konuşturuyor. Görüş bildiren 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve onun akabinde bizim itirazımızı değerlendiren 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hukuk dışı verdiği kararlar, hukukun, adaletin yanından dahi geçmeyecek seviyesiz kararlar onu konuşturuyor. Yani kim konuşturuyor? Devletin birimleri konuşturuyor. Bu bizim değil, bunu konuşturan devlet yetkililerinin ayıbı.
Bırakın konuşmayı toplumun içine dahi çıkamayacak birisi. Bize çocukken askerlik en kutsal görevdir diye öğrettiler. Sahtekarlık yapıp sahte belgeyle askerlikten kaçan bir adamı siz kurtarıyorsanız, o da çıkıp 'herkesten hesap soracağım' der. Ama onu konuşturanların kabahati. Ben merak ediyorum, yaptıkları hırsızlıkları, Trabzonspor'un çaldıkları emeklerini, o suçları o konuşmaları nasıl örtbas edecekler de kimden hesap soracaklar. Bunların hepsi algı yönetimi. Algı yönetiyorlar. Bu hukuk dışı kararı veren mahkeme başkanları sadece bu süreyi uzatıp zamana yayıp sulandırmak istiyorlar. Ama bizim UEFA'daki girişimlerimiz devam ediyor.

Trabzonspor taraftarları hiç şüpheye kapılmasın. Bu konuyla ilgili biz değil hukukçularımız konuşuyor. UEFA'nın da ne kadar sıkıştığını hukukçularımızın yaptığı hamlelerle biz çok iyi biliyoruz. Bunlar kamuoyuyla paylaşacağımız şeyler değil. FIFA'nın UEFA'ya yazı yazıp, 'kararlarınızı bekliyoruz' demesinin ne anlama geldiğini ilerleyen süreçte hep beraber göreceğiz. Türkiye'de ne kadar yeniden yargılama adıyla bu işi sulandırıp zamana yaysalar da, Avrupa'nın dev kulüplerinin dahi, UEFA ve FIFA'ya sordukları soru şu; biz düşerken düşüyoruz da niye bu takıma ceza vermiyorsunuz? Bizden daha çok baskı yapanlar da var Avrupa'da. Bu şansın konuşmalarına ben itibar etmiyorum, dikkate de almıyorum Bunların hepsi algı yönetimi. Ama onları konuşturanlara da lanet olsun diyorum, başka bir şey demiyorum."
Başkan Hacıosmanoğlu, Aralık ayında seçimli kongre olacağı yönündeki iddiaları da yanıtlarken şunları söyledi:

"Bizi Trabzonspor taraftarları her ne kadar spekülasyon yapsalar da 2.5 seneliğine seçti. Biz geçen sene staj dönemimizi yaptık. Ama bu sene sağduyulu olan bütün Trabzonsporluların söylediği tek şey var. Gerek yerli gerekse Avrupa'dan aldığımız oyuncuların hepsi yakın zamanda alınan en iyi oyuncular. Bunlar inanıyorum ki kendilerini buldukları zaman galibiyet serisi başlatacaklar. Genel kurul üyelerinin bize verdiği süreyi tamamlamak bizim görevimiz. 'Ben beceremiyorum gidiyorum' diyecek karakterde insan değilim. Onun için bu kadar yatırımları yaptık. Allah'ın izniyle bunların karşılığını alacağız. Alamazsak zaten, hep söylüyorum, ben bu takımın taraftarıyım. Benim gibi gönül veren sağduyulu insanlara zulmetmek bana düşmez.

Elbette ki bizden daha iyi yapacak birisi varsa görevi devretmeye her zaman hazırız, her zaman da ederiz. Ama bu kulüpte çok şeyi değiştirdik. Çok şeyin daha değişmesi azım. Bu kulübü bir çıkar aracı olarak insanların tekelinden kurtarmak bizim amacımız. Biz onu kurtardıktan sonra gelenler de inşallah aynı düzeni devam ettirir. Trabzonspor ancak o zaman kurtulur. Yoksa aynı düzen devam ederse, Ahmet gelsin Mehmet gitsin mantığı devam ettiği sürece Trabzonspor zaten kalıcı başarılar yakalayamaz."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!