comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Halilhodzic'in günahları büyük!

06 Ekim 2014, Pazartesi 15:38

Süper Lig'de çıktığı 5.maçında da galibiyet alamayan Trabzonspor'da, Vahid Halilhodzic'in ilginç hamleleri göze çarpıyor. 

FutbolArena Özel 

Cardozo ve Yatabare transferlerine rağmen beş maçta iki gol atan Trabzonspor, toplamda ise 9 maçta 6 gol atabildi.
Bordo mavili takım bu 6 golün 3'ünü duran toptan, birini penaltıdan, birini ise rakip defansın hatasından atmıştı. İşte 9 maçta Vahid Halilhodzic'in 6 kritik hatası:
 
1. Formsuz olan ve her çıktığı maçta 5 ila 10 kere arasında ancak topla buluşan Fatih Atik'e her defasında sabretti. İlk 11'de şans verdiği oyuncu o kadar kötü performans sergiledi ki ikinci yarılarda hep oyundan çıkmak zorunda kaldı. Buna rağmen yine de önceki maçlarda 11'e çıkmayı başardı.
 
2. Trabzonspor'a gelmesiyle beraber çok sayıda transfer yapan Halilhodzic, kalede şaştı. Onur Kıvrak'ın sakatlanma ihtimalini düşünemeyen Halilhodzic, deneyimli kaleci 6 ay sahalardan uzak kalınca, Süper Lig deneyimi olmayan Fatih Öztürk'e forma vermek zorunda kaldı. Fatih de 4 maçta iki gol yiyen Trabzonspor ile bir maçta üç gol yedi. Halilhodzic, yönetimden kale takviyesi istemeyerek hata yaptı.
3. Takıma 21 transfer yapılmasını sağladı. Bir çok ismi aldı, bir çok ismi ise gönderdi. Gelenler gidenleri arattı. Vahid Halilhodzic, beraber çalışamadığı takımını deneme tahtasına çevirdi. Hazırlık maçlarında yapması gereken rotasyonları ligin alt sıra takımlarına karşı yaptı. Puan kaybı kaçınılmaz oldu. Kasımpaşa maçına göre Legia karşısında 5 farklı isimle çıkarken, Legia 11'ine göre ise 7 farklı isimle Karabük karşısında sahaya çıktı. Bir önceki kadrodan beş isim köşede oturdu.
 
4. Takımın en fazla topla oynayan, en çok orta yapan, pas başarısı en yüksek olan ve en çok pas yapan ismi olan Zeki Yavru'yu geçtiğimiz hafta Bosingwa'nın sakatlığı geçince kulübeye çekti. Bosingwa son maçta istenileni veremeyince bu sefer hem Zeki hem de Bosingwa ile sahaya çıktı. Kariyerinde her zaman sağ bek oynayan Bosingwa'yı orta alanda oyuna başlattı. Sahanın en fazla pas yapan ve takıma hız katan ismi olan Zeki'yi sırf kendi kalesine gol attı diye oyundan aldı ve Trabzonspor üçüncü golü sağ kanatta ortaya çıkan boşluktan kalesinde gördü.
 
5. İshak Doğan'ı sol bekte denemedi. Musa Nizam mevkisinde rakamlarla dökülse de İslak bir türlü Karabük maçına kadar ilk 11'de forma bulamadı. Bordo mavili takım son üç golünün ikisini bu mevkiden yedi.
6. Legia maçında 28 şut atan takımın forvet hattından sırf gol atamadıkları için rotasyon yaptı. Cardozo‘yu kesti, Yatabare'yi aldı. Bu sefer aşı tutmadı ve ilk 11'de oyuna hiç başlamayan Yatabare varlık gösteremedi. Cardozo da oyuna sonradan girişse hem skora hem de rakibe adapte olamadı. 
Analiz: Taner Karaman 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!