comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor'dan bir cevap daha!

21 Şubat 2014, Cuma 20:34

Trabzonspor Kulübü Hukuk Kurulu, şike süreciyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yayınladı.

Trabzonspor Kulübü Hukuk Kurulu, şike süreciyle ilgili olarak, "Şike yaparak kulüplerinin adına ve tarihine ihanet edenlerin, ceza verileceğini bile bile yalan beyanda bulunmaları ise şike suçlularının girdiği çıkmazın sonucudur" ifadesini kullandı.

Hukuk kurulundan yapılan yazılı açıklamada, şike ve suç örgütü faaliyetlerinin ortaya çıktığı 3 Temmuz'dan bu yana, belli bir merkezden yürütülen iftira ve yalan kampanyasının, farklı bir boyuta taşındığı belirtilerek, "Finans, iş dünyası, yazılı ve görsel medyanın da destek sağladığı bu kampanyanın, son olarak adaletin tesis edilmesi için faaliyet gösteren Trabzonsporlu hukukçuları hedef alması nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur" değerlendirmesinde bulunuldu.

Avukatlığın, namus, onur ve vicdan mesleği olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şike, teşvik ve suç örgütü faaliyetlerine karışanlara destek vermek amacıyla yalana ve iftiraya başvurmanın avukatlık mesleğiyle bağdaşmayacağı aşikardır. Şike yapan suç örgütünün taktiklerini kullanarak yalan ve iftira yoluna başvuranlar, Manisaspor-Trabzonspor maçında Fenerbahçeli yöneticilerin teşvik fiilini gerçekleştirmediğini iddia etmektedirler. Oysa Yargıtay tarafından onanan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi kararında durum, 'Söz konusu Manisaspor-Trabzonspor müsabakasında, iletişim tutanaklarında adları geçen sanıklar tarafından teşvik fiilinin gerçekleştirildiği sabittir' şeklinde ifade edilmiştir. Yine onanmış mahkeme kararında belirtildiği üzere teşvik olarak verilen para 500 bin dolardır. Bu kısımdaki açıklamalardan amacımız, ulusal ve uluslararası tüm bağımsız yargı mercilerince mahkum edilen şike ve faillerini tekrar tartışmaya açmak değildir. Bilindiği üzere, 2010-2011 sezonunda şike yapıldığı kesinleşmiştir. Bundan sonraki süreç, kesinleşen şikenin hukuki sonuçlarına ilişkin olacaktır."

Açıklamada, şike yapan suç örgütünün, medyadaki hakimiyetinden faydalanarak birçok yalanı, kamuoyuna doğru olarak kabul ettirmeye çalıştığını öne sürülerek, şöyle denildi:

"Bu yalanlardan bir kısmı da UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi ile UEFA Temyiz Kuruluna sundukları savunmalara ilişkindir. Şike yaparak yaşayanların emeğine düşmanlık yapanlardan, vefat edenlerin hatıralarına saygı duyması beklenemez. Bu konudaki ahlaksızlık ortaya çıkınca, somut belgelere yalanla mukabele etmek, şike suçluları ve uzantılarının uzun süredir kullandığı bir taktiktir.

Şike konusundaki kararlar, PFDK tarafından 6 Mayıs 2012, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ise 2 Temmuz 2012 tarihinde verilmiştir. Dolayısıyla beyanın 6 Mayıs 2012 ile 2 Temmuz 2012 tarihleri arasında UEFA'ya sunulduğu anlaşılmaktadır. PFDK'nın dahi engel olamadığı biçimde yöneticilerine ceza verilen bir kulübün, 2007'den beri şike faaliyetlerine doğrudan veya dolaylı olarak katılmadığını beyan etmesi, enteresan bir durumdur. Çünkü İngilizce ve spor hukukunu çok iyi bilen dürüst hukukçuların da malumu olduğu üzere, şikeye rağmen bu tür bir beyanı UEFA'ya sunmak ceza gerektirir. Şike yaparak kulüplerinin adına ve tarihine ihanet edenlerin, ceza verileceğini bile bile yalan beyanda bulunmaları ise şike suçlularının girdiği çıkmazın sonucudur."

"Trabzonsporluluk, önce ahlak ve adalet, sonra Trabzonspor demeyi gerektirir"

Trabzonspor da dahil olmak üzere hiçbir kurum, kuruluş veya şahsın menfaatinin asla ahlak ve adaletin önüne geçemeyeceği, ahlak ve adalete aykırı hareket etme nedeni olamayacağı belirtilen açıklamada, "Trabzonspor'a ve Trabzonsporlulara düşen işin, ahlak ve adaletin değerler bütünü olarak ilelebet yaşaması adına mücadele etmek olduğu, Trabzonsporluluğun, önce ahlak ve adalet, sonra Trabzonspor demeyi gerektirdiği" kaydedildi.

Şike yapan bir suç örgütüne destek vermek için faaliyet ve mücadele edenlerle, ahlak ve adalet adına mücadele edenler arasında fark olduğu ifade edilen açıklamada, "Ülke futbolu üç seneden beri şike yapan suç örgütü karanlığındadır. Fakat bilinmelidir ki karanlıktan beslenenlerin tahakkümü ilelebet sürmez. Son olarak şike yapan suç örgütüne destek verenlerin faaliyetlerinden farklı olarak şike sürecinde hak ve adalet adına Trabzonspor Kulübü'ne bedelsiz olarak destek verdiğimizi, iftira konusu olması sebebiyle üzülerek tekrar hatırlatmak zorunda kaldığımızı ifade etmek isteriz" denildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!